Nieuwsberichten » Bitcoin » Bobby Lee: “Bitcoin eerst naar 2.500 dollar vóór volgende bullrun”

Bobby Lee: “Bitcoin eerst naar 2.500 dollar vóór volgende bullrun”

Bobby Lee, een veelgevraagd spreker op bitcoinevents, heeft in een heuse Twitterstorm een aantal speculatieve uitlatingen gedaan over de koers van bitcoin.

Speculatie Bobby Lee

Vooropgesteld: niemand kan de koers voorspellen, ook Bobby Lee niet, maar Lee geldt als een invloedrijke, respectabele naam binnen de internationale cryptowereld. Hij is oprichter van één van de eerste cryptobeurzen, het Chinese BTCC, en is een veelgevraagd spreker op internationale blockchain  en crypto-events. Als iemand van het eerste uur heeft hij aan den lijve ondervonden welke cycli bitcoin heeft doorgemaakt.

“Bitcoin daalt eerst naar 2.500 dollar”

Lee plaatst de dalende trend sinds medio november in perspectief. Volgens hem “herhaalt de geschiedenis zich” en ligt de bodem van bitcoin op 2.500 dollar. Dat zou de komende maand, in januari 2019, moeten gebeuren. Dat betekent een daling van 30% ten opzichte van de huidige koers.

“Bitcoin naar 333.333 dollar”

Over de lange termijn is Lee zéér positief. Zo positief zelfs, dat de totale marktwaarde van bitcoin die van goud voorbijstreeft. Goud is nu 7.000 miljard dollar. Delen we dat getal door 21 miljoen stuks, dan komt de prijs per stuk uit op ruim 330.000 dollar per bitcoin. Dat duurt volgens Lee nog drie jaar.

Halvering inkomsten bitcoindelvers

Lee houdt daarbij ook rekening, hoewel onvoorspelbaar wat de gevolgen daarvan zijn, met de “bitcoin halvering” die mei 2020 plaatsvindt. De bonus voor het delven van één blok wordt dan gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Volgens diverse marktvolgers leidt een halvering van de miners inkomsten juist tot een verdere opwaartse prijs.

Vorige week deden diverse mensen uitspraken over de koers van bitcoin, zoals Roger Ver, investeringsfirma Morgan Creek en ook de Japanse ceo van Quoine: “Bitcoin gaat naar een ‘all-time high’ eind 2019”, wat een koers van meer dan 20.000 dollar betekent.

Bitcoin koers

De koers van bitcoin op moment van schrijven ligt iets boven de 3.500 dollar. In 2018 is de koers van bitcoin ruim 80 procent gedaald. Bitcoin en cryptovaluta gelden als een zeer volatiele assetklasse.

Lees verder: “Misss Bitcoin: bodem bitcoin koers in zicht”

Inschrijven nieuwsbrief 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Barendregt van BitPay: ‘Bitcoin heeft veel voordelen tegenover traditioneel geld’

Robin Heester

Coinbase CEO: ‘Verder kijken dan handel in bitcoin en crypto’

Robin Heester

Beleggers nemen $83 miljoen aan bitcoin (BTC) op bij BitMEX

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder