Facebook
Nieuws » Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De sms als “killerapp” in crypto

Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De sms als “killerapp” in crypto

Column John van Meer – We whatsappen en telegrammen (is dit al een werkwoord?) ons gek. Ik ben blij dat sms al jaren niet meer gebruikt wordt. De functies zijn erg beperkt. Want wie smst er tegenwoordig nou nog? Is dat niet alleen de overheid (Amber Alert etc.)? Heeft sms toch nog bestaansrecht? En wel in combinatie met onze geliefde crypto? Daar lijkt het wel op en ik vind het een geniale combinatie. Één die crypto verder zal helpen de wereld te veroveren. (Of ieder geval verder verspreiden.)

Sms-en met Bitcoin

Crypto versturen en ontvangen met sms is niet nieuw en kan al jaren met Bitcoin. Maar er komen steeds meer cryptocurrencies bij waarmee het kan. En niet de kleinste namen. Dit jaar alleen al mochten we Litecoin, Bitcoin Cash en Dash verwelkomen met sms functionaliteit (deze cryptomunten werken vaak ook al in combinatie met Whatsapp en Telegram).

Hoe werkt het? Jouw telefoonnummer wordt gekoppeld aan een wallet. Vervolgens kun je met simpele commando’s zoals “send”, “receive” en “balance” crypto versturen, ontvangen en kijken wat je balans is. Maar wat hebben wij er nog aan hier in een ontwikkeld land zoals Nederland? Vrij weinig. Wij hebben vrijwel allemaal een smartphone en de mogelijkheid volwaardige wallets te installeren. En hoe zit dat buiten Nederland?

Dash Text

Juist in ontwikkelingslanden zie ik het wel gebeuren dat sms en crypto een mooie toekomst tegemoet zien samen. Zelfs in Nederland zijn er gebieden waar het internet slecht is, laat staan in ontwikkelingslanden zoals Venezuela waar Dash Text onlangs is geïntroduceerd. Naast dat heeft gewoon niet iedereen in de wereld een smartphone (33% wereldwijd). Er is dus nog een groot deel van de populatie die gebaat is bij de sms en crypto ontwikkelingen.

Ik volg de ontwikkelingen van het door crisis geteisterde Venezuela op de voet en dan met name de ontwikkelingen en gebruik van cryptocurrencies. Ik ben heel benieuwd hoe het zich daar verder zal gaan aangezien cryptocurrencies daar steeds meer gebruikt worden voor betalingen voor gewone boodschappen en andere services. Hetgeen waar Bitcoin voor bedoeld is volgens de whitepaper.

Eerdere columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder