Western Union over Ripple-pilot: “Afrekenen met cryptovaluta is optie”

Western Union sluit betalen door middel cryptovaluta niet af. Sterker, de ontwikkelingen in de blockchainwereld worden nauwlettend in de gaten gehouden, aldus Odilon Almeida, global money transfer president bij de betaalprovider tegenover diverse media.

Western Union en Ripple

Almeida: “Western Union is ready today to adopt any kind of currency. We already operate with 130 currencies. If we one day feel like it’s the right strategy to introduce cryptocurrencies to our platform, technology-wise it’s just one more currency.
I think cryptocurrency may become one more option of currency, or assets, around the globe to be exchanged between people and businesses. If that happens, we will be ready to launch.”

Western Union pilot momenteel de blockchaintechnologie van Ripple (xRapid) op haar betaalnetwerk. Volgens de berichten zijn de eerste test succesvol doorlopen. Ceo Hikmet Ersek haast zich gelijk erbij te vertellen dat deze testen “nog te klein zijn om hieraan verdere conclusies te trekken.”

Ripple koers

Western Union uit Colorado is in 1851 opgericht en is in 19e eeuw groot geworden in de Amerikaanse telegrafie-industrie. De koers van XRP staat momenteel op 37,5 dollarcent en is de afgelopen 24 uur met 13% toegenomen.

Lees verder bij de DailyHodl

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!