Nieuws » Western Union over Ripple-pilot: “Afrekenen met cryptovaluta is optie”

Western Union over Ripple-pilot: “Afrekenen met cryptovaluta is optie”

Western Union sluit betalen door middel cryptovaluta niet af. Sterker, de ontwikkelingen in de blockchainwereld worden nauwlettend in de gaten gehouden, aldus Odilon Almeida, global money transfer president bij de betaalprovider tegenover diverse media.

Western Union en Ripple

Almeida: “Western Union is ready today to adopt any kind of currency. We already operate with 130 currencies. If we one day feel like it’s the right strategy to introduce cryptocurrencies to our platform, technology-wise it’s just one more currency.
I think cryptocurrency may become one more option of currency, or assets, around the globe to be exchanged between people and businesses. If that happens, we will be ready to launch.”

Western Union pilot momenteel de blockchaintechnologie van Ripple (xRapid) op haar betaalnetwerk. Volgens de berichten zijn de eerste test succesvol doorlopen. Ceo Hikmet Ersek haast zich gelijk erbij te vertellen dat deze testen “nog te klein zijn om hieraan verdere conclusies te trekken.”

Ripple koers

Western Union uit Colorado is in 1851 opgericht en is in 19e eeuw groot geworden in de Amerikaanse telegrafie-industrie. De koers van XRP staat momenteel op 37,5 dollarcent en is de afgelopen 24 uur met 13% toegenomen.

Lees verder bij de DailyHodl

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin rond de $10.380, maakt Ripple (XRP) zich klaar voor nieuwe run?

Arnold Hubach

BM Nieuwsupdate #4: Verdeling van bitcoin, geen altseason en meer

Redactie

Ripple geeft 1 miljard XRP aan start-up na investering van $4 miljoen

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder