cryptopia hack
Nieuwsberichten » Cryptopia hack update: Transacties tijdens onderzoek Politie

Cryptopia hack update: Transacties tijdens onderzoek Politie

Blockchain analyse start-up Elements heeft onthuld dat in de directe nasleep van de cryptopia hack de cybercriminelen die betrokken waren bij de diefstal, dagenlang valuta van de aangetaste wallets hebben overgemaakt. Zelfs nadat de politie in Nieuw-Zeeland een onderzoek openbaar had gemaakt.

Volgens de analyse lag het totale aantal cryptocurrency gestolen in de hack waarschijnlijk ook in de regio van $ 23 miljoen. Dit is aanzienlijk hoger dan de $ 16 miljoen die eerder door Elementus werd geschat. En al veel hoger dan de $ 5 miljoen die aanvankelijk werd vermeld na het bekend maken van de hack.

Bevroren tegoeden

De politie begon het onderzoek naar de hack op 15 januari, één dag na de hack werd vastgesteld. Wat de nieuwe gegevens van Elementus laten zien, is dat het geld 17 januari nog steeds uit de meer dan 70.000 aangetaste wallets zijn verplaatst. Dit betekent dus dat de diefstal en het onderzoek gelijktijdig plaats vonden gedurende drie dagen.

Cryptopia verzekerde na de hack dat ze de gestolen tokens bevroren hebben. Maar hoe kan het dan mogelijk zijn dat er dan alsnog transacties zijn gemaakt?

Feit is dat door de hack duizenden cryptobeleggers de dupe zijn geworden. Blockexplorer Elementus.io heeft de taak op zich genomen de hack te onderzoeken. Ze hebben de ethereum blockchain geheel doorgelicht om alle losse eindjes aan elkaar vast te knopen.

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Kritieke fout in op Ethereum gebaseerd framework voor Russische verkiezingen

Arnold Hubach

Bitcoin levert in en daalt tot $10.800. Spraakmakende analist voorspelt $100.000

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder