Dash miner bezit meer dan 51% aan hashrate

Volgens een reddit gebruiker heeft een enkele eigenaar/entiteit meer dan de helft van alle dash-hashrate in handen gehad. De  populaire cryptocurrency cloud mining-platform Nicehash, bevatte ongeveer 70 procent van de totale hash van Dash, wat op zich ongebruikelijk is.

De mine rewards gaan naar vier onbekende adressen, waarvan er drie door de Reddit-gebruiker zijn achterhaald, en concludeerden dat ze van dezelfde entiteit afkomstig zijn.

  1. XbUutDsgJbf7Sjjq4omhusNtkT8ih1d7oQ
  2. XkNPrBSJtrHZUvUqb3JF4g5rMB3uzaJfEL
  3. XeMPcKeVDN9bkECGDC7ggtf9QsX5thgKAx

Hashing Power Verwijderd uit Nicehash

Dit is ook de Dash Core group opgevallen en houd dit in de gaten maar ziet geen gevaar. Vanaf de verklaring die de Dash Core Group heeft gemaakt beheert dezelfde persoon nog steeds de meerderheid van de Dash-hashrate. De Dash Core Group wees er echter op dat sinds het nieuws over een 51% -aanval de individu is begonnen met zijn hashrate te verminderen van Nicehash.

Earlier this week Dash Core Group was made aware of claims that several Dash wallet addresses comprised around 51% of all Dash mining hashrates. We’ve spent the past few days to internally assess everything and better understand all addresses and hashrates involved. We’ve examined the claims and they appear correct at this time. However, we don’t believe the entity in control of the wallets in question plans or wants to attack because their mining activities began at least 4 months ago and their blocks have been published for all to see.

Chainlock intergratie

Kijkend naar de NiceHash-grafiek die de miningpool de afgelopen dagen bijdroeg aan het netwerk, is te zien dat het met 60% is gedaald. De Dash-gemeenschap maakt zich duidelijk zorgen over 51% van de aanvallen na een soortgelijke aanval op Ethereum Classic, waarbij de blockchain meer dan $ 1 miljoen verloor.  Dash-ontwikkelaars hebben gekeken naar het integreren van een update op hun blockchain genaamd ‘chainlocks’ om 51% aanvallen te voorkomen.

dash hasrate
Dash hashrate

 

51% Aanval

Een 51% attack op een blockchain verwijst naar een miner of eerder een groep miners die met meer dan 50% van de mine capaciteit of hash-rate het netwerk proberen te beheersen. Zodra dit gebeurt kunnen ze het mogelijk maken om nieuwe transacties die plaatsvinden of bevestigd worden verhinderen.

Wat er in praktijk gebeurt is dat dit resulteert in een vorm van twee blockchains. Eén, wat de originele blockchain is, beheerd door door legitieme miners. En een tweede blockchain die volledig wordt beheerd door een corrupte miner die de resultaten van de rekensom niet naar het oorspronkelijke netwerk verzend.
51% aanval uitgelegd

Dash cryptocurrency

Dash (voorheen Darkcoin en Xcoin) is een relatief vroege fork (2014) van bitcoin en is de laatste jaren uit gegroeid tot een stevige munt.
Opvallend van Dash is dat het een Proof of Work én een Proof of Stake coin is. Dus je kan hem delven (minen) en je kan (mede-) eigenaar zijn van een masternode (staking). Dat noemen ze een hybride PoW PoS: een munt die beiden kan. Investeren in een Dash masternode is best heftig, maar het kan wel renderen over de lange termijn.

Het governance systeem van DASH werkt volgens een treasury systeem (het gedecentraliseerde governance blockchain systeem) waarbij 10% van alle coins gebruikt worden voor het zichzelf draaien van de organisatie Dash.

Het vereist wat fantasie. Het is in wezen een als een open source community opgesteld; de mensen die bijdragen aan het project werken zoals bij een gecentraliseerd bedrijf en hebben functies. Er is een CEO, een marketing directeur, onderzoekers, ontwikkelaars, noem maar op. Het grote verschil is echter dat het bedrijf zichzelf financiert met Dash, door middel van mining en staking. 
Volledige beschrijving

.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!