Ethereum Constantinople upgrade

Ethereum-upgrade uitgesteld, vrijdag nieuwe datum

De Ethereum Foundation heeft de verwachte Constantinople upgrade uitgesteld. Aanleiding is een rapport van Chainsecurity, die een potentieel veiligheidslek in één van de geplande deel-updates hebben opgespoord.

Veiligheidslek Constantinople

Volgens de onderzoekers is de zogenaamde Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1283 kwetsbaar voor hackeraanvallen. De 1283 wijziging houdt in dat GAS kosten worden geoptimaliseerd tijdens het zogenaamde SSTORE operatie. Aanvallers kunnen via een eenvoudige truc die verificatieproces manipuleren en toegang krijgen tot ethereum-adressen. Veiligheidsexpert Joanes Espanol, CTO van Amberdata legt het zo uit tegenover nieuwssite Coindesk.
“Imagine that my contract has a function which makes a call to another contract… If I’m a hacker and I’m able to trigger function a while the previous function was still executing, I might be able to withdraw funds.”

Ethereum Foundation

Aantal sleutelfiguren binnen de Ethereum Foundation hebben dus op het laatste moment besloten deze langverwachte update uit te stellen. Onder dit selecte groepje bevinden zich oprichter Vitalik Buterin, de ontwikkelaars Hudson Jameson, Nick Johnson en Evan Van Ness en Parity release manager Afri Schoedon.

De upgrade zou in eerste instantie deze woensdag om 17 uur Nederlandse tijd plaatsvinden bij block 7.080.000. Het is niet de eerste keer dat de Constantinople upgrade uitgesteld wordt. Net als vorig jaar was dit ook het geval toen er problemen zijn tijdens de lancering van de upgrades op het Ropsten-testnet.

De koers van ethereum is 124 dollar, een min van 5,6% afgelopen 24 uur.

Lees ons uitlegartikel over deze upgrade: Alles wat je moet weten over de Constantinople upgrade >>

Een van de mensen die hebben besloten tot uitstel is ontwikkelaar Nick Johnson. We maakten afgelopen jaar met hem kennis tijdens de Next Web conferentie in Amsterdam.

Bron: Coindesk

 

 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!