Ethereum Constantinople upgrade
Nieuwsberichten » Altcoin » Ethereum-upgrade uitgesteld, vrijdag nieuwe datum

Ethereum-upgrade uitgesteld, vrijdag nieuwe datum

De Ethereum Foundation heeft de verwachte Constantinople upgrade uitgesteld. Aanleiding is een rapport van Chainsecurity, die een potentieel veiligheidslek in één van de geplande deel-updates hebben opgespoord.

  bitcoin meester  

Veiligheidslek Constantinople

Volgens de onderzoekers is de zogenaamde Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1283 kwetsbaar voor hackeraanvallen. De 1283 wijziging houdt in dat GAS kosten worden geoptimaliseerd tijdens het zogenaamde SSTORE operatie. Aanvallers kunnen via een eenvoudige truc die verificatieproces manipuleren en toegang krijgen tot ethereum-adressen. Veiligheidsexpert Joanes Espanol, CTO van Amberdata legt het zo uit tegenover nieuwssite Coindesk.
“Imagine that my contract has a function which makes a call to another contract… If I’m a hacker and I’m able to trigger function a while the previous function was still executing, I might be able to withdraw funds.”

Ethereum Foundation

Aantal sleutelfiguren binnen de Ethereum Foundation hebben dus op het laatste moment besloten deze langverwachte update uit te stellen. Onder dit selecte groepje bevinden zich oprichter Vitalik Buterin, de ontwikkelaars Hudson Jameson, Nick Johnson en Evan Van Ness en Parity release manager Afri Schoedon.

De upgrade zou in eerste instantie deze woensdag om 17 uur Nederlandse tijd plaatsvinden bij block 7.080.000. Het is niet de eerste keer dat de Constantinople upgrade uitgesteld wordt. Net als vorig jaar was dit ook het geval toen er problemen zijn tijdens de lancering van de upgrades op het Ropsten-testnet.

De koers van ethereum is 124 dollar, een min van 5,6% afgelopen 24 uur.

Lees ons uitlegartikel over deze upgrade: Alles wat je moet weten over de Constantinople upgrade >>

Een van de mensen die hebben besloten tot uitstel is ontwikkelaar Nick Johnson. We maakten afgelopen jaar met hem kennis tijdens de Next Web conferentie in Amsterdam.

Bron: Coindesk

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

4 redenen waarom bitcoin boven de $20.000 komt & Bitcoin en Ripple zijn geen concurrenten

Fomoflash

Onderzoek Kaspersky: “19% van de wereldbevolking heeft voor 2019 crypto aangekocht”

Job Nijsen

Facebook beschuldigd van stelen logo voor Calibra cryptowallet

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.