litecoin LTC halvening cryptomunt
Nieuwsberichten » Litecoin-oprichter Charlee Lee fan van privacycoins Monero en Zcash

Litecoin-oprichter Charlee Lee fan van privacycoins Monero en Zcash

De ontwikkelaars van Litecoin raken steeds meer geïnteresseerd in het privacyaspect en. Ze overwegen om aspecten van privacycoins zoals Monero (XMR) en Zcash (ZEC) in LTC te integeren. Het is echter onduidelijk in welke mate en wanneer dit gaat gebeuren.

Fungible coin

Charlie Lee sprak zich op Twitter uit over de fungibility (‘omwisselbaarheid’) van pricacycoins en liet doorschemeren over mogelijke toevoegingen van privacy protocols en vertrouwelijke transacties. Als privacycoin kan Litecoin aantrekkelijker worden omdat privégegevens van zender en ontvanger niet zichtbaar zijn. Voor privacygevoelige data kan dat juist een pré zijn. Maar het kan ook leiden tot problemen op het gebied van regelgeving.

  bitcoin meester  

Privacycoins

Feitelijk is elke cryptomunt of – token uniek in zijn soort, maar Lee wil daar vanaf concentreert zich op het probleem met de omwisselbaarheid, dat te maken heeft met de identieke aard van cryptocurrencies. Hij wijst op “soft-forking in Confidential Transactions” als de oplossing voor wat hij beschrijft als het “fungibiliteitsprobleem”. Vertrouwelijke transacties zijn privé in zoverre dat bedragen zijn verhult. Maar de adressen die gebruikt worden zijn wel zichtbaar.

Fungibility refers to the capability of mutual substitution between the individual units of a commodity or assets

Mimblewimble

Het is niet vreemd dat de Litecoin-community op zoek is naar een eigen identiteit om minder afhankelijk te zijn van bitcoin. Het is slechts een kwestie van tijd dat Litecoin (LTC) moest innoveren. De komst van projecten zoals Beam en Grin die het Mimblewimble-protocol gebruiken, heeft Lee mogelijk aan het denken gezet. Litecoin is een vrij populaire cryptomunt die gemakkelijk worden gekocht via tientallen ruilbeurzen en brokers. Echter, wanneer het een privacycoin wordt, wordt de toezicht op de cryptomunt verscherpt. Diverse instanties en overheden zitten in hun maag met het niet kunnen traceren van zender en ontvanger.

crypto kopen 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Carola van Guarda Wallet: ‘Crypto loans zijn heel groot op dit moment’

Arnold Hubach

Litecoin (LTC) Foundation zéér afhankelijk van portemonnee Charlie Lee

Wessel Simons

Hashrate Litecoin daalt 28% sinds halving, LTC daalt naar $74

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder