Pundi X presenteert prototype XPhone op de CES

Het Pundi X-team toonde de prototype-telefoon met de naam XPhone – op de Consumer Electronics Show. Het  kan worden gebruikt als een gewone Android-smartphone, maar wordt het ook geleverd met een blockchain-modus, die de Pundi X-blockchain gebruikt voor gecodeerde oproepen en teksten. De XPhone werd voor het eerst aangekondigd in oktober vorig jaar en staat gepland voor release in Q3 van 2019.at weten we over de blockchain-telefoon?

Android 9.0

Het besturingssysteem is gebaseerd op Android 9.0 van Google,  waardoor Android-apps gewoon te gebruiken zijn.  Hiermee hoopt Pundi X dat gebruikers en ontwikkelaars een overstap maken vanuit Android. Er wordt een ander protocol gebruikt dan het “normale” internetprotocol http. Elk apparaat dat is aangesloten op het netwerk van Pundi X is een “node” en heeft een eigen adres en private key. Toch zijn ze  terughoudend over de specificaties van de XPhone. Om welke hardware gaat het, wat voor RAM geheugen zit er in en wat voor processor wordt er gebruikt?

FXTP:// protocol

In plaats van het https:// protocol wordt er gebruik gemaakt van het protocol FXTP://xxx (naam). Foto’s, data, bestanden of een website kunnen via dat protocol opgezocht worden. Bellen, een berichtje sturen of mailen kan via de commando’s. Bel (naam), sms (naam) of mail (naam).

Over Pundi X

Pundi X (NPXS, voorheen PXS) is een jong project dat zich sterk gepositioneerd heeft het laatste jaar en in dit jaar. Het bedrijf komt uit Indonesië (archipel inmiddels zelf goed voor 260 miljoen zielen) en wil -aanvankelijk- Zuidoost Azië veroveren. Pundi X bestaat uit een drietal projecten die met elkaar samenwerken, maar die ook los gezien kunnen worden. Ze wil iedereen die nog nooit met banken, cryptocurrency of digitaal geld in aanraking is gekomen voorzien van een middel om dat snel en eenvoudig te doen.

Pundi X en retail

Hiervoor sluiten zij zich aan bij diverse andere coins om samenwerking in met name de retail mogelijk te maken. Ze hebben zeker gekeken naar hoe in Japan bitcoin steeds meer gebruikt wordt in winkelsLees verder.

 

 

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!