pundi x
Nieuwsberichten » Pundi X presenteert prototype XPhone op de CES

Pundi X presenteert prototype XPhone op de CES

Het Pundi X-team toonde de prototype-telefoon met de naam XPhone – op de Consumer Electronics Show. Het  kan worden gebruikt als een gewone Android-smartphone, maar wordt het ook geleverd met een blockchain-modus, die de Pundi X-blockchain gebruikt voor gecodeerde oproepen en teksten. De XPhone werd voor het eerst aangekondigd in oktober vorig jaar en staat gepland voor release in Q3 van 2019.at weten we over de blockchain-telefoon?

Android 9.0

Het besturingssysteem is gebaseerd op Android 9.0 van Google,  waardoor Android-apps gewoon te gebruiken zijn.  Hiermee hoopt Pundi X dat gebruikers en ontwikkelaars een overstap maken vanuit Android. Er wordt een ander protocol gebruikt dan het “normale” internetprotocol http. Elk apparaat dat is aangesloten op het netwerk van Pundi X is een “node” en heeft een eigen adres en private key. Toch zijn ze  terughoudend over de specificaties van de XPhone. Om welke hardware gaat het, wat voor RAM geheugen zit er in en wat voor processor wordt er gebruikt?

FXTP:// protocol

In plaats van het https:// protocol wordt er gebruik gemaakt van het protocol FXTP://xxx (naam). Foto’s, data, bestanden of een website kunnen via dat protocol opgezocht worden. Bellen, een berichtje sturen of mailen kan via de commando’s. Bel (naam), sms (naam) of mail (naam).

  bitcoin meester  

Over Pundi X

Pundi X (NPXS, voorheen PXS) is een jong project dat zich sterk gepositioneerd heeft het laatste jaar en in dit jaar. Het bedrijf komt uit Indonesië (archipel inmiddels zelf goed voor 260 miljoen zielen) en wil -aanvankelijk- Zuidoost Azië veroveren. Pundi X bestaat uit een drietal projecten die met elkaar samenwerken, maar die ook los gezien kunnen worden. Ze wil iedereen die nog nooit met banken, cryptocurrency of digitaal geld in aanraking is gekomen voorzien van een middel om dat snel en eenvoudig te doen.

Pundi X en retail

Hiervoor sluiten zij zich aan bij diverse andere coins om samenwerking in met name de retail mogelijk te maken. Ze hebben zeker gekeken naar hoe in Japan bitcoin steeds meer gebruikt wordt in winkelsLees verder.

 

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Blockchaintelefoon HTC Exodus ook te koop in euro’s

Wessel Simons

Crypto Update – Bitcoin (BTC) statisch, cryptomunt Pundi X plust 24%

Redactie

Crypto update: 5 meest opvallende altcoins afgelopen week

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.