Nieuwsberichten » Bitcoin » Wyoming zet stap om bitcoin te legaliseren als betaalmiddel

Wyoming zet stap om bitcoin te legaliseren als betaalmiddel

De Amerikaanse staat Wyoming zet een belangrijke stap om bitcoin en cryptovaluta te legaliseren als betaal – en oppotmiddel. Bitcoin krijgt een vergelijkbare status als cash geld, zo staat in het wetsvoorstel te lezen.

Blockchainwet

Wat staat er samengevat in het wertsvoorstel? De staat maakt een onderscheid tussen digitale securities, digitale activa en virtuele valuta zoals bitcoin en litecoin. Deze laatste assetcategorie is nog geen in cement beklonken asset zoals een effect of goud. Wyoming definieert een virtuele valuta als volgt:

(A) Used as a medium of exchange, unit of account or store of value; and
(B) Not recognized as legal tender by the United States government.

Bitcoin is nog niet erkend bij wet als betaalmiddel en opereert nog steeds in een grijs gebied. Met deze blockchainwet moet aan die onduidelijkheid een einde komen. Onder meer de volgende bepalingen zijn opgenomen:

1. Cryptovaluta of virtuele valuta zoals bitcoin en litecoin krijgen dezelfde juridische status als (cash) geld. Geld valt in de VS formeel onder wetsartikel 9 van de Uniform Commercial Code (UCC), een wet voor commercieel (geld) verkeer.

2. Banken mogen cryptobeheerdiensten aanbieden voor virtuele valuta. Dus net zoals JP Morgan een custodian is voor effecten, mag een bank in Wyoming dat doen voor bitcoin. Let op! De bank hoeft geen deposito’s aan te houden, maar krijgt de assets administratief onder beheer.

Dit laatste aspect kan staatsoverschrijdende gevolgen hebben. Want in tegenstelling tot een regionaal trustkantoor, mag een bank uit Wyoming deze dienst in geheel Amerika aanbieden.

Fidelity en Bakkt

De blockchainwet geeft dienstverleners als Coinbase, Fidelity, Bakkt en ook cryptoverleners als Celsius en Salt meer rechtszekerheid. Nu was er namelijk geen wet die regelde wat er met een failliete boedel aan digitale assets moest gebeuren. Cardano is er onlangs naartoe verhuisd en wellicht volgen meer hun voorbeeld.

De dunbevolkte staat (580 duizend inwoners) hoopt met cryptovriendelijke regelgeving innovatieve bedrijfjes aan te trekken en uit te groeien tot een Blockchain Valley. Cardano heeft zich er onlangs al gevestigd.

Senator Ogden Driskill omschrijft het – ronkend –  als volgt: “The legislation, all taken together make Wyoming the Silicon Valley of Blockchain and Cryptocurrency of the nation and arguably—the world.”

Het Huis van Afgevaardigden moet nog wel besluiten over het wetsvoorstel. Wordt vervolgd.

Lees verder over het thema regulering: DNB en AFM pleiten voor vergunningstelsel crypto-industrie

Bron: Wyoming State / Forbes

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Volgens deze bitcoin (BTC) pionier gaat de prijs ooit naar $10 miljoen

Marloes van der Scheer

Bitcoin update: onrustige BTC rond $10.340, ‘realized cap’ bereikt nieuw record van $100 miljard

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder