Nieuwsberichten » Bitcoin » EXCLUSIEF Anthony Pompliano (Morgan Creek): “Prijs bitcoin gaat nog dippen”

EXCLUSIEF Anthony Pompliano (Morgan Creek): “Prijs bitcoin gaat nog dippen”

De bodem van de bitcoin koers is nog niet in zicht, aldus Anthony Pompliano, partner en oprichter van Morgan Creek Digital in een exclusief gesprek met Bitcoin Magazine NL in de House of Nakamoto, Amsterdam. Hij voorziet dat de prijs eerst nog even dipt, om dan een lange periode zijwaarts te gaan.

Pensioenfondsen in crypto

Pompliano is bekend als partner/oprichter van Morgan Creek Digital, een investeringsfirma uit New York. Ook is hij host van de populaire podcast ‘Off the Chain’ en een fervent twitteraar met een massale following.  Zijn bedrijf kwam deze week in het nieuws met een primeur: twee Amerikaanse pensioenfondsen stoppen 40 miljoen dollar in crypto. ‘Pomp’ vertelt in dit gesprek dat 85 procent van dit bedrag in cryptobedrijven wordt gestoken in ruil voor aandelen. De overige 15 procent wordt direct in cryptocurrencies gestoken, voornamelijk bitcoin (BTC). Dat zegt ‘Pomp’ in een gesprek na afloop van een spontane meetup na een oproep van ‘Pomp’ op Twitter. De reden om in Amsterdam te zijn: zijn broer viert zijn verjaardag hier. Anthony heeft vier jongere broers.

  bitcoin meester  

“Bodem bearmarkt niet bereikt”

Gevraagd naar zijn voorspelling voor de markt in 2019, is hij uiteraard voorzichtig. Hij zegt: “We hebben de bodem van de bearmarkt nog niet gezien. En stel dat we de bodem bereiken, dan zal de markt eerst vooral zijwaarts gaan. Voor dit jaar voorzie ik een koers voor bitcoin tussen de 2.000 en 4.000 dollar. Alles wat daar extra bijkomt, is meegenomen. En stel dat één bitcoin ETF wordt goedgekeurd, dan verwacht eigenlijk iedereen dat de markt een vlucht gaat nemen. Ik denk dat het goed is als de markt stabiel blijft. De industrie wil nu vooral bouwen en zit niet te wachten op een volgende hype. Instituties beleggen ook veel voorzichtiger dan particuliere beleggers”.
Met de glazen bol van Bitcoin Magazine NL in zijn handen zegt ie: ‘5.000 dollar eind 2019 zou mooi zijn.”

Veel interesse vanuit pensioenfondsen

Ondanks zijn bearish vooruitzicht ziet hij ook genoeg positieve tekenen. Hij is continu in gesprek met pensioenfondsen om hen te onderwijzen wat cryptoassets zijn en wat een investering in een cryptobedrijf of – asset betekent. Morgan Creek Digital is zelf onder meer investeerder in Coinbase en het futuresplatform Bakkt van de Intercontinental Exchange. ‘Pomp’: “We zijn met meer dan pensioenfondsen in gesprek over crypto-assets en sommigen daarvan hebben interesse getoond in een investeringen. Maar het zijn lange (juridische) trajecten waar veel partijen bij zijn betrokken voordat een deal wordt gesloten.”

Bitcoin als koning van de markt

‘Pomp’ ziet bitcoin als de koning, keizer en admiraal van de markt. Hij zegt: “Bitcoin is de meest belangrijke cryptomunt die er is. Als bitcoin faalt, dan faalt de hele cryptomarkt. Toen MySpace de wedloop met Facebook verloor, toen zei niemand: “Sociale media zuigen”. Maar als bitcoin faalt, dan verdwijnt daarmee ook het narratief van decentrale assets zonder tussenkomst van derde partijen. Bitcoin is namelijk ook een magisch verhaal.”

Complete interview met ‘Pomp’

Bekijk het complete interview hieronder terug.

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Nigeriaan brengt $80.000 aan Bitcoin (BTC) terug bij rechtmatige eigenaar

Arnold Hubach

Bitcoin ATM’s met 500% gegroeid, VS marktleider met 3.700 stuks

Wessel Simons

Adoptie: CME komt in 2020 met bitcoin opties op de markt

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder