bitcoin
Nieuwsberichten » Bitcoin » “Bewindvoerder Mt.Gox dumpte 312 miljoen dollar aan bitcoin en bitcoin cash”

“Bewindvoerder Mt.Gox dumpte 312 miljoen dollar aan bitcoin en bitcoin cash”

De bewindvoerder van wijlen cryptobeurs Mt.Gox heeft tegen het advies van Kraken in hoogstwaarschijnlijk 312 miljoen dollar aan bitcoin (BTC) en bitcoin cash (BCH) gedumpt. Dit blijkt uit gelekte bankdocumenten die klokkenluiderssite Goxdox.com in handen heeft.

Mt. Gox tegoeden gedumpt

Wat is het geval? Uit de documenten blijkt dat de bewindvoerder Nobuaki Kobayashi voor 34,3 miljard Japanse yen aan cryptocurrencies heeft verkocht. Dit heeft op de Japanse beurs BitPoint plaatsgevonden. Met de huidige koers van bitcoin (BTC) komt dat neer op ruim 312 miljoen dollar. De auteurs van Goxdox zeggen overigens niet honderd procent zeker te weten wíe de verkoop gedaan. Maar dát de transacties hebben plaatsgevonden, wordt met onderstaand plaatje wél bevestigd.

Bitcoin dip in voorjaar 2018

Het dumpen van de grote hoeveelheden bitcoin en bitcoin cash heeft hoogstwaarschijnlijk geleid tot een scherpe daling van de bitcoinprijs.

Ceo Jesse Powell van cryptobeurs Kraken, in 2014 aangetrokken als adviseur, heeft geadviseerd de cryptomunten níet te verkopen vanwege een nadelig effect op de beurzen. Een betere optie is een veiling of een ‘over-the-counter-deal, een verkoopmethode die buiten de beurzen om werkt.

Kobayashi heeft altijd volgehouden geen tegoeden te hebben verkocht, die hebben geleid tot de beursdips in het vorjaar van 2018. Met deze nieuwe bewijzen kan aan dat standpunt ernstig worden getwijfeld. Hij wijst op “experts” die hem hebben geadviseerd een manier te kiezen die geen invloed heeft op de markt. Maar er heeft anno 2019 nog geen veiling plaatsgevonden.

Voor de verdere berichtgeving over dit nieuwtje verwijzen we door naar Goxdox of Coindesk.

 

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) rond $10.775, Faketoshi Nakamoto onthult naam en foto

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder