“Bewindvoerder Mt.Gox dumpte 312 miljoen dollar aan bitcoin en bitcoin cash”

De bewindvoerder van wijlen cryptobeurs Mt.Gox heeft tegen het advies van Kraken in hoogstwaarschijnlijk 312 miljoen dollar aan bitcoin (BTC) en bitcoin cash (BCH) gedumpt. Dit blijkt uit gelekte bankdocumenten die klokkenluiderssite Goxdox.com in handen heeft.

Mt. Gox tegoeden gedumpt

Wat is het geval? Uit de documenten blijkt dat de bewindvoerder Nobuaki Kobayashi voor 34,3 miljard Japanse yen aan cryptocurrencies heeft verkocht. Dit heeft op de Japanse beurs BitPoint plaatsgevonden. Met de huidige koers van bitcoin (BTC) komt dat neer op ruim 312 miljoen dollar. De auteurs van Goxdox zeggen overigens niet honderd procent zeker te weten wíe de verkoop gedaan. Maar dát de transacties hebben plaatsgevonden, wordt met onderstaand plaatje wél bevestigd.

Bitcoin dip in voorjaar 2018

Het dumpen van de grote hoeveelheden bitcoin en bitcoin cash heeft hoogstwaarschijnlijk geleid tot een scherpe daling van de bitcoinprijs.

Ceo Jesse Powell van cryptobeurs Kraken, in 2014 aangetrokken als adviseur, heeft geadviseerd de cryptomunten níet te verkopen vanwege een nadelig effect op de beurzen. Een betere optie is een veiling of een ‘over-the-counter-deal, een verkoopmethode die buiten de beurzen om werkt.

Kobayashi heeft altijd volgehouden geen tegoeden te hebben verkocht, die hebben geleid tot de beursdips in het vorjaar van 2018. Met deze nieuwe bewijzen kan aan dat standpunt ernstig worden getwijfeld. Hij wijst op “experts” die hem hebben geadviseerd een manier te kiezen die geen invloed heeft op de markt. Maar er heeft anno 2019 nog geen veiling plaatsgevonden.

Voor de verdere berichtgeving over dit nieuwtje verwijzen we door naar Goxdox of Coindesk.

 

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!