Nieuwsberichten » Bitcoin » CME: nieuw record aan bitcoin futures, institutionele interesse neemt toe

CME: nieuw record aan bitcoin futures, institutionele interesse neemt toe

De CME Group heeft dit kwartaal een nieuw record aan verhandelde bitcoin futures geregistreerd. Dat blijkt uit een interne mail die nieuwssite The Block Crypto onder ogen heeft gehad. Met futures kunnen beleggers op de toekomstige prijs van bitcoin speculeren. Sinds december 2017 biedt de firma uit Chicago dit aan.

Bitcoin futures

Op 19 februari dit jaar zijn er intern nieuwe cijfers bekend gemaakt. In de interne nota staat dat er 18.338 futurecontracten zijn verhandeld. Dit is gelijk aan 91.690 bitcoin (BTC) oftewel 360 miljoen dollar tegen de huidige koers (donderdag 21 februari 12 uur)bitcoin
Uit de cijfers van CME blijkt dat ruim dertig bedrijven handelen in de bitcoinfutures. Er is een toenemende interesse vanuit instituties zoals hedge – en pensioenfondsen om in bitcoin te beleggen. Het aantal houders met een positie van meer dan 25 BTC-contracten is toegenomen naar 43 stuks.

Dat er steeds meer financiële producten en diensten rondom cryptocurrencies worden ontworpen, duidt op meer interesse in deze assetklasse vanuit de gevestigde financiële wereld. Andere partijen die opties aanbieden zijn BitMEX, BitFlyer, OKEX en het Nederlandse Deribit. Daarnaast zijn er nieuwe namen op komst zoals ErisX, Bakkt en SeedCX. Onder meer de Nasdaq en Fidelity behoren tot de investeerders in de nieuwe beurs ErisX, die spots en futures in BTC, ETH en LTC gaat aanbieden.

Overigens lopen de februari-futures morgen (vrijdag 22 februari) af, zie onderstaand overzicht. De koers van bitcoin wil daar nog wel eens op reageren.

Bron: The Block Crypto

crypto kopen 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin update: BTC rond $10.400. Forks van bitcoin verliezen steeds meer terrein

Arnold Hubach

Bitcoin in Gaza: ‘Doorsnee Palestijnen gebruiken BTC meer dan Hamas’

Robin Heester

‘Bitcoin (BTC) prijsstijging komt door retail-beleggers’, zegt Winklevoss-duo

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder