CME: nieuw record aan bitcoin futures, institutionele interesse neemt toe

De CME Group heeft dit kwartaal een nieuw record aan verhandelde bitcoin futures geregistreerd. Dat blijkt uit een interne mail die nieuwssite The Block Crypto onder ogen heeft gehad. Met futures kunnen beleggers op de toekomstige prijs van bitcoin speculeren. Sinds december 2017 biedt de firma uit Chicago dit aan.

Bitcoin futures

Op 19 februari dit jaar zijn er intern nieuwe cijfers bekend gemaakt. In de interne nota staat dat er 18.338 futurecontracten zijn verhandeld. Dit is gelijk aan 91.690 bitcoin (BTC) oftewel 360 miljoen dollar tegen de huidige koers (donderdag 21 februari 12 uur)bitcoin
Uit de cijfers van CME blijkt dat ruim dertig bedrijven handelen in de bitcoinfutures. Er is een toenemende interesse vanuit instituties zoals hedge – en pensioenfondsen om in bitcoin te beleggen. Het aantal houders met een positie van meer dan 25 BTC-contracten is toegenomen naar 43 stuks.

Dat er steeds meer financiële producten en diensten rondom cryptocurrencies worden ontworpen, duidt op meer interesse in deze assetklasse vanuit de gevestigde financiële wereld. Andere partijen die opties aanbieden zijn BitMEX, BitFlyer, OKEX en het Nederlandse Deribit. Daarnaast zijn er nieuwe namen op komst zoals ErisX, Bakkt en SeedCX. Onder meer de Nasdaq en Fidelity behoren tot de investeerders in de nieuwe beurs ErisX, die spots en futures in BTC, ETH en LTC gaat aanbieden.

Overigens lopen de februari-futures morgen (vrijdag 22 februari) af, zie onderstaand overzicht. De koers van bitcoin wil daar nog wel eens op reageren.

Bron: The Block Crypto

bitcoin kopen

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!