Crypto alert – Cryptopia 4 maart weer open, 9,4% tegoeden buitgemaakt

Crypto alert – De gehackte beurs Cryptopia gaat aanstaande maandag 4 maart weer open. Dat maakt het bedrijf uit Nieuw-Zeeland bekend op Twitter. In een aantal tweets wordt openheid van zaken gegeven. Zo hebben de hackers 9,4% van het totale bedrijfsvermogen buitgemaakt. Het is onbekend om welk bedrag het gaat, de schade loopt in de miljoenen euro’s.

Cryptopia update

De afgelopen weken heeft de beurs een nieuwe infrastructuur opgetuigd. Een belangrijk onderdeel is een nieuwe – hopelijk goed beveiligde – walletstructuur. Het bedrijf is gebrekkige communicatie te verwijten. Gebruikers hebben nog cryptocurrencies op hun wallet gestort nog tijdens de hack. Nu pas benadrukt Cryptopia dat klanten géén tegoeden moeten storten op hun oude wallets.

Buit

Het is onbekend wat de totale schade is. Medio januari werd bekend, uit onderzoek van Elementus, dat er 16 miljoen dollar is buitgemaakt. Dit bedrag wordt door Cryptopia noch bevestigd noch ontkend. In onderstaand plaatje uit het onderzoek van Elementus een overzicht van de gestolen tokens en de waarde (d.d. 19 januari 2019). 

Hackersgroepen

Uit een rapport van Chainalysis blijkt dat een aantal geruchtmakende hacks op naam staan van twee hackersgroepen met de onderzoeksnamen Alpha en Beta. De wijze waarop Cryptopia is gehackt, komt grotendeels overeen met de ‘handtekening’ van deze groepen: een funnel bouwen van diverse wallets waarmee de cryptocurrencies weggesluisd worden. Dat proces gaat blijkbaar zo geraffineerd dat de buit al in fiat is omgezet voordat autoriteiten het spoor kunnen terug herleiden.

Formeel mocht Cryptopia al vanaf medio februari open, alleen was de beurs daar zelf nog niet klaar voor.  Oprichters Adam Clark en Rob Dawson keren weer terug en zullen het vertrouwen van oude klanten en partners weer moeten zien te herwinnen.

Wordt vervolgd.

Bron: Cryptopia Twitter / Elementus / Cointelegraph

bitcoin kopen

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!