exchanges » Crypto alert – Cryptopia 4 maart weer open, 9,4% tegoeden buitgemaakt

Crypto alert – Cryptopia 4 maart weer open, 9,4% tegoeden buitgemaakt

Crypto alert – De gehackte beurs Cryptopia gaat aanstaande maandag 4 maart weer open. Dat maakt het bedrijf uit Nieuw-Zeeland bekend op Twitter. In een aantal tweets wordt openheid van zaken gegeven. Zo hebben de hackers 9,4% van het totale bedrijfsvermogen buitgemaakt. Het is onbekend om welk bedrag het gaat, de schade loopt in de miljoenen euro’s.

Cryptopia update

De afgelopen weken heeft de beurs een nieuwe infrastructuur opgetuigd. Een belangrijk onderdeel is een nieuwe – hopelijk goed beveiligde – walletstructuur. Het bedrijf is gebrekkige communicatie te verwijten. Gebruikers hebben nog cryptocurrencies op hun wallet gestort nog tijdens de hack. Nu pas benadrukt Cryptopia dat klanten géén tegoeden moeten storten op hun oude wallets.

Buit

Het is onbekend wat de totale schade is. Medio januari werd bekend, uit onderzoek van Elementus, dat er 16 miljoen dollar is buitgemaakt. Dit bedrag wordt door Cryptopia noch bevestigd noch ontkend. In onderstaand plaatje uit het onderzoek van Elementus een overzicht van de gestolen tokens en de waarde (d.d. 19 januari 2019). 

Hackersgroepen

Uit een rapport van Chainalysis blijkt dat een aantal geruchtmakende hacks op naam staan van twee hackersgroepen met de onderzoeksnamen Alpha en Beta. De wijze waarop Cryptopia is gehackt, komt grotendeels overeen met de ‘handtekening’ van deze groepen: een funnel bouwen van diverse wallets waarmee de cryptocurrencies weggesluisd worden. Dat proces gaat blijkbaar zo geraffineerd dat de buit al in fiat is omgezet voordat autoriteiten het spoor kunnen terug herleiden.

Formeel mocht Cryptopia al vanaf medio februari open, alleen was de beurs daar zelf nog niet klaar voor.  Oprichters Adam Clark en Rob Dawson keren weer terug en zullen het vertrouwen van oude klanten en partners weer moeten zien te herwinnen.

Wordt vervolgd.

Bron: Cryptopia Twitter / Elementus / Cointelegraph

crypto kopen 

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Kritieke fout in op Ethereum gebaseerd framework voor Russische verkiezingen

Arnold Hubach

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder