cryptopia update
Nieuwsberichten » Cryptopia hack update- $ 3,2 miljoen omgezet naar fiat

Cryptopia hack update- $ 3,2 miljoen omgezet naar fiat

Hackers die eerder dit jaar Cryptopia hebben gehackt hebben al meer dan $ 3,2 miljoen aan fiat. Dit is gedaan via meerdere grote crypto-exchanges waarvan $ 2 miljoen via de populaire gedecentraliseerde EtherDelta.

Exchanges

Volgens gegevens die Elementus heeft gedeelt hebben de hackers ook aanzienlijke bedragen uitbetaalt via Huobi, Binance en Bitbox. Deze hebben een ‘know-your-customer’ (KYC) -controle voor dergelijke grote hoeveelheden, wat betekent dat ze mogelijk kunnen worden geïdentificeerd.

Wat betreft de fiat die via EtherDelta zijn geïnd, zullen waarschijnlijk in de toekomst niet te traceren zijn. EtherDelta is een gedecentraliseerde cryptocurrency exchangeis waarvoor geen KYC- of AML-controles (anti-money laundering) zijn vereist.

 

Cryptopia hacks

In de eerste hack die op 21 januari bekend werd, drongen hackers in 76.000 wallets en stal ongeveer $ 16 miljoen aan crypto-activa. Van de $ 16 miljoen bleef ongeveer $ 15 miljoen aan valuta gehouden in twee adressen van de hackers.

Op 28 januari heeft er nog een hack plaatsgevonden. Hackers steelden nog eens van 17.000 wallets met een waarde van ongeveer$ 180.000. Volgen Elementus  zijn 1.948 wallets mogelijk nog in gevaar.

Wat is er gebeurd?

De gebeurtenissen op een rij (tijden zijn in Eastern Time, voor de Nederlandse tijd tel je er 6 uur bij op)

Zondag 13 januari, 8:28 uur: de tokens worden uit twee hot wallets van Cryptopia gehaald, één met ethereum en één met diverse tokens.

Zondag 13 januari, 23:58 uur: Grote hoeveelheden tokens uit secundaire wallets gestolen, een proces dat enkele dagen doorgaat.

Maandag 14 januari, 6:00 uur: Cryptopia schort haar handel op en kondigt een onderhoud van haar platform aan.

Dinsdag 15 januari, 3:00 uur: Cryptopia komt op Twitter met het nieuws dat hun platform is gehackt en dat de autoriteiten in Nieuw-Zeeland het voorval onderzoeken.

Donderdag 17-Jan, 5:58 uur: De laatste token worden uit de wallets van Cryptopia weggesluisd.

De totale buit komt volgens de berekeningen van Elementus neer op circa 16 miljoen dollar. Dit heeft alleen betrekking op de transacties op het ethereum-netwerk. Zo heeft Elementus niet de blockchain van bitcoin of andere protocollen onderzocht.

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Kritieke fout in op Ethereum gebaseerd framework voor Russische verkiezingen

Arnold Hubach

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder