Crypto update – Cryptomarkt plust 12 miljard erbij, houdt bitcoin stand?

Bitcoin (BTC) heeft vandaag een mooie beursdag achter de rug met een plus van afgerond 8 procent. De huidige koers op moment van schrijven is 3.892 dollar. Alle cryptocurrencies van de top 20 staan vandaag in het groen. Uitschieter is EOS met maar liefst 23 procent. Ethereum en Bitcoin Cash doen met respectievelijk 11 en 16.7 procent ook goede zaken. De cryptomarkt is met 12 miljard dollar gegroeid naar 132 miljard dollar. Op deze maandagavond 21.30 uur vertonen de koers weer een lichte dalende trend overigens en staat een correctie voor de deur, zo lijkt het.

Grote vraag is: houdt bitcoin deze stijgende trend of nemen binnenkort de bears het weer over? We vroegen twee experts om een korte toelichting: Cryptotrader en Twitter-influencer Crypto Michaël en Stef den Tuinder, oprichter van traderscollectief Altcoinbase.

Crypto update – Cryptomarkt plust 12 miljard erbij, houdt bitcoin (BTC) stand?

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur? De koersen van de top 10 cryptocurrencies zijn als volgt:

Experts over bitcoin koers

Bitcoin Magazine NL vraagt enkele experts wat ze op de korte termijn van de koers van bitcoin verwachten?

Crypto Michaël zegt over de huidige ontwikkeling: “Op basis van een aantal indicatoren verwacht ik op de korte termijn dat we opwaarts momentum te pakken hebben. Na de uitbraak van vandaag hebben we nu een korte tijdelijke weerstand te pakken rond 3.900 dollar (rond de 100MA van de daily). Ik verwacht een korte consolidatiefase om de uitbraak te bevestigen, maar over het algemeen de komende vier tot vijf weken een opwaarts momentum met als maximum koersdoel 4.800 tot 5.000 dollar.”

Stef den Tuinder, oprichter van Altcoinbase, zegt: “Bitcoin zal tot aan 4.400 dollar serieuze weerstand gaan ondervinden. De indicator Ichimoku cloud ligt als een Zwaard van Damocles op bitcoin. We zien vandaag weer volume en volatiliteit en we zijn weliswaar uit de uppertrendline voor nu gebroken. Vergeet niet dat de bears nog steeds serieus in controle zijn. De bodem voor bitcoin schat in op 3.100 dollar en ik verwacht dat we daar uiteindelijk doorheen zullen gaan. Dat zal nog enkele weken duren. Vooralsnog is 3.500 tot 3.600 een prima supportlevel voor bitcoin”.

Lees ons interview met Anthony ‘Pomp’ Pompliano: “Bitcoin gaat eerst dippen”

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!