Jack Dorsey is fan van Bitcoin en het Lightning Network
Nieuwsberichten » Jack Dorsey (Twitter) houdt van bitcoin: Lightning Network in cash app kwestie van tijd

Jack Dorsey (Twitter) houdt van bitcoin: Lightning Network in cash app kwestie van tijd

De CEO van Twitter en Square Jack Dorsey zegt dat het slechts een kwestie van tijd is voordat het Lightning Network aan de Cash App van betalingsprovider Square wordt toegevoegd. Dorsey is groot fan van Bitcoin en hij sprak in een podcast met Stephan Livera en Elizabeth Stark over de mogelijkheden van Bitcoin en het Lightning Network voor zowel Square als Twitter.

Dorsey loves Bitcoin

Jack Dorsey is een groot fan van Bitcoin. Als het aan hem ligt wordt Bitcoin de de facto valuta van het internet, zo zei hij bijna een jaar geleden. Geen wonder dat de Cash App van zijn betaalbedrijf Square al een tijdje naast bankrekeningen ook Bitcoin ondersteunt. Nu zegt hij dat het een kwestie van ‘wanneer’ is en niet ‘of’ totdat ze ook het Lightning Network toevoegen aan de app. Deze functionaliteit zou Bitcoin betalingen via de mobiele App razendsnel en spotgoedkoop maken. Daardoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om snel een kopje koffie af te rekenen zonder dat er een lange rij achter je vormt. Volgens Dorsey moet de technologie nog wel iets efficiënter en eenvoudiger te gebruiken zijn.

“IT’S NOT AN ‘IF;’ IT’S MORE OF A ‘WHEN’, AND HOW DO WE MAKE SURE THAT WE’RE GETTING THE SPEED THAT WE NEED AND THE EFFICIENCY?” – JACK DORSEY, CEO TWITTER & SQUARE

  bitcoin meester  

Cash App

De Cash App van Square is in de Verenigde Staten razend populair. In december 2018 was het zelfs de meest gedownloade financiële App in de iOS playstore. Via de App kunnen mensen eenvoudig via een telefoon betalingen naar elkaar versturen zonder ingewikkelde rekeningnummers. Dat kan bijvoorbeeld door een telefoonnummer of email adres te gebruiken. In Nederland kennen we het vergelijkbare Tikkie van ABN AMRO dat ook een toenemende populariteit geniet.

Lightning Torch

Jack Dorsey kwam recentelijk opnieuw in de crypto-spotlight te staan. Via Twitter kwam hij in contact met enkele hoofdrolspelers uit de Bitcoin community. Hij kreeg daar de ‘Lightning Torch’ gepasseerd. Dat is een op vertrouwen gebaseerd spel dat enkele prominenten uit de crypto community met elkaar via Twitter spelen. Het begon met een gebruiker die een ander via het Lightning Network een klein bedrag stuurde. Daar zat via Twitter de boodschap bij er een klein beetje er aan toe te voegen en het als een toorts door te geven aan een volgende persoon. Na enkele keren is de bal flink gaan rollen en belandde de Lightning Torch bij steeds meer bekende personen. De toorts is inmiddels doorgegeven door Andreas Antonopoulos, Elizabeth Stark, Samson Mow, en velen anderen. Toen de toorts bij Jack Dorsey belandde ontaarde dat in een gesprek op Twitter waarin Dorsey opnieuw zijn steun voor Bitcoin uitsprak. Uiteindelijk leidde het tot de bovengenoemde podcast.

Twitter

Dorsey liet tijdens de podcast doorschemeren dat hij veel mogelijkheden ziet om Bitcoin en het Lightning Network in zijn bedrijven te integreren. Dat geldt voor Square maar ook voor Twitter. Zo spraken ze over de mogelijkheid om via het Lightning Network een fooien-functie aan Twitter toe te voegen waar Dorsey zich erg ontvankelijk voor toonde. Ook zei hij toepassingen te zien op het gebied van digitale identiteit. Hij benadrukte verder dat hij veel van de idealen van de cryptocommunity deelt met betrekking tot financiële inclusie en eigenaarschap van eigen geld.

Lightning Labs

Jack Dorsey’s steun voor Bitcoin en het Lightning Network gaat verder dan alleen woorden. Behalve dat hij zelf volgens eigen zeggen ‘genoeg’ bitcoins bezit investeerde hij verleden jaar ook in Lightning Labs. Dat is de start-up dat het Lightning Network ontwikkelt. Het is dan ook aannemelijk dat hij serieus is in zijn streven om de adoptie van Bitcoin en het Lightning Network verder te stimuleren en waar mogelijk in zijn eigen organisaties te integreren.

crypto kopen 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Aandeel via blockchain uitgeven? Neufund krijgt goedkeuring in Liechtenstein

Arnold Hubach

Bitcoin update: Prijs rond $10.375, millennials vol aan de crypto, BTC versus dollar

Arnold Hubach

‘Oplichters gebruiken extensies voor stelen bitcoin’, aldus Casa-CEO

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder