Facebook
Columns » John van Meer: Glazen bol tijd in crypto, pas op met FOMO

John van Meer: Glazen bol tijd in crypto, pas op met FOMO

Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Euforie alom! Het regende bijna overal groene candlesticks en mensen zijn meteen weer in een euforische toestand. “The bearmarket is over” wordt al geroepen en men praat weer over “the moon”. Maar is er genoeg reden om blij te zijn met de groene candlesticks? Mijn advies: laat je niet grijpen door FOMO gevoelens. Ik ben in ieder geval wél blij met al het groen. Het zorgt voor leven in de brouwerij en daarmee meer vertrouwen, volume en volatiliteit in het traden. Maar waar gaat het nou heen? En is het een dead cat bounce en heeft Anthony “Pomp” Pompliano gelijk of niet? Ethereum heeft in ieder geval al het hoogste dagelijkse volume bereikt in een jaar!

Bitcoin koers – wekelijkse grafiek

Ik voorzie een aantal scenario’s de komende weken. Op de wekelijkse grafiek is er namelijk eindelijk een potentiële trend change. Er is een higher low gemaakt en het is nu wachten op een higher high die de veranderende trend moet bevestigen. (figuur 1, zie hieronder). We zitten op een RSI van ongeveer 40 wat het net een beetje bullish maakt. De kans dat de prijs verder stijgt neemt daardoor toe. In het eerste scenario komen we in een evenwicht terecht tussen de 2 oranje lijnen. In scenario 2 breekt de prijs door de bovenste oranje lijn en maken we een higher high. Als de prijs tot stilstand komt bij de bovenste oranje lijn dan is de kans groot dat we weer naar beneden gaan en blijven.

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek ziet het er mooi uit! Maar ik denk dat we eerste weer even naar beneden moeten voordat we omhoog gaan. Een gezonde pull-back is hier wel nodig. En dat zie je o.a.  door de wicks op de dagelijkse candlesticks. De RSI is ook op 70 aanbeland wat gezien wordt als oversold. Ik denk dat een pull back tussen de 0.5 en 0.618 fibonacci lijnen (figuur 2, zie hieronder) een gezonde terugtrekking is en dat verwacht ik dan ook. De RSI is dan ook weer lager en heeft dan weer ruimte om te stijgen samen met de prijs. Hoe dan ook, we zullen zien hoe het de komende dagen en weken zal lopen!

Nieuwe tradecursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws!

Lees meer van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptovaluta is zéér risicovol en geschiedt op eigen risico.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder