Nieuwsberichten » Cryptowinter continues: Smart contract auditor Hosho ontslaat 80%

Cryptowinter continues: Smart contract auditor Hosho ontslaat 80%

Smart contract auditbedrijf Hosho, een vaak geziene gast op internationale events, moet haar organisatie fors inkrimpen. 80 procent van het personeel komt op straat te staan. Dit meldt nieuwssite Coindesk die een kort interview hadden met medeoprichter Hartej Sawhney van Hosho (“veiligheid in het Japans”).

Ontslagronde Hosho

“We waren in de veronderstelling dat onze business to the moon zou gaan en dat we veel ICO’s konden auditen”, aldus Sawhney tegenover CoinDesk. Hosho werd in juli 2017 in Las Vegas opgericht en bouwde binnen de wereld een naam op als auditor van blockchainsystemen. Sawhney was met zijn kenmerkende baard en uiterlijk op bijna élk belangrijk event als spreker en met stand aanwezig.

“If ethereum is at $1,000 you feel like you’re a hedge fund. If ethereum is $200, you feel you should liquidate some of your ethereum to pay the bills.”

  bitcoin meester  

Cryptowinter

Maar de cryptowinter slaat hard toe: de koersen duikelden in 2018 en ook de ICO-markt is zo goed als ingezakt, in vergelijking met succesjaar 2017 en de eerste helft van 2018. Sawhney zag het aantal opdracht vanaf juni/juli 2018 opdrogen. Hij zegt: “We zagen veel onvolwassenheid in het begin van 2018. Bedrijven kopieerden gewoon elkaars smart contract code. We hebben als Amerikaans bedrijf ook veel opdrachten afgeslagen omdat ze te frauduleus waren.”
In deze hoogtijdagen werkten er 37 man bij Hosho, dat aantal is nu teruggebracht naar 7 man. Het bedrijf wil met deze bezetting de cryptowinter doorkomen en bestaande klanten blijven bedienen van advies. Terugkijkend is de groei te snel gegaan en is deze te slecht gemanaged, aldus Sawhney.

“The money that we lost isn’t money that we lost if we do it again, and we’re going to do it again.”

Bron: Coindesk

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Larry Sanger: ‘Op EOS gebaseerd Everipedia moet superieur worden aan Wikipedia’

Arnold Hubach

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

‘Oplichters gebruiken extensies voor stelen bitcoin’, aldus Casa-CEO

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder