Börse Stuttgart en Axel Springer lanceren nieuwe beurs voor cryptovaluta en STO’s

Börse Stuttgart, de tweede beurs van Duitsland, lanceert samen met uitgever Axel Springer een cryptobeurs. Het wordt een handelsplatform waar zowel crypto als digitale effecten (STO’s) van bestaande bedrijven op genoteerd worden. Eind vorig jaar werd het nieuws al aangekondigd.

Beurs voor crypto en digitale effecten (STO’s)

De Duitse financiële autoriteiten moeten de vooralsnog naamloze beurs nog wel goedkeuring geven. Standplaats wordt Berlijn. De doelgroepen zijn zowel particuliere als professionele beleggers.

Börse Stuttgart krijgt met 70% een meerheidsaandeel en Springer Verlag een aandeel van 30%. Axel Springer is bekend van titels als Bild en Die Welt. Börse Stuttgart geldt na de Frankfurter beurs als de grootste van Duitsland met jaarlijkse omzet van €1,72 miljard in 2018.

Het is daarmee bijvoorbeeld twee keer zo groot als Euronext (Parijs, Brussel, Amsterdam, Lissabon, Dublin), in 2018 goed voor 615 miljoen euro omzet.

Trading app Bison

De Duitsers lanceerden in januari de trading app Bison, na een eerdere aankondiging in 2018. Beleggers betalen geen commissie om met de app te handelen. Een dochterbedrijf van de beurs verzorgt de custodian voor de cryptocurrencies door middel van een derden rekening (“escrow”). Met een externe bank is de uitbetaling in euro’s geregeld zodra klanten naar fiat willen omwisselen.

Bronnen: Finanzen.net / Cointelegraph

bitcoin kopen

Cryptonieuws

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!