STO's crypto beurs Börse Stuttgart
exchanges » Börse Stuttgart en Axel Springer lanceren nieuwe beurs voor cryptovaluta en STO’s

Börse Stuttgart en Axel Springer lanceren nieuwe beurs voor cryptovaluta en STO’s

Börse Stuttgart, de tweede beurs van Duitsland, lanceert samen met uitgever Axel Springer een cryptobeurs. Het wordt een handelsplatform waar zowel crypto als digitale effecten (STO’s) van bestaande bedrijven op genoteerd worden. Eind vorig jaar werd het nieuws al aangekondigd.

Beurs voor crypto en digitale effecten (STO’s)

De Duitse financiële autoriteiten moeten de vooralsnog naamloze beurs nog wel goedkeuring geven. Standplaats wordt Berlijn. De doelgroepen zijn zowel particuliere als professionele beleggers.

Börse Stuttgart krijgt met 70% een meerheidsaandeel en Springer Verlag een aandeel van 30%. Axel Springer is bekend van titels als Bild en Die Welt. Börse Stuttgart geldt na de Frankfurter beurs als de grootste van Duitsland met jaarlijkse omzet van €1,72 miljard in 2018.

Het is daarmee bijvoorbeeld twee keer zo groot als Euronext (Parijs, Brussel, Amsterdam, Lissabon, Dublin), in 2018 goed voor 615 miljoen euro omzet.

  bitcoin meester  

Trading app Bison

De Duitsers lanceerden in januari de trading app Bison, na een eerdere aankondiging in 2018. Beleggers betalen geen commissie om met de app te handelen. Een dochterbedrijf van de beurs verzorgt de custodian voor de cryptocurrencies door middel van een derden rekening (“escrow”). Met een externe bank is de uitbetaling in euro’s geregeld zodra klanten naar fiat willen omwisselen.

Bronnen: Finanzen.net / Cointelegraph

crypto kopen 

Cryptonieuws

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin CFD’s handelen? Plus500 biedt een scala aan mogelijkheden

Redactie

COO Barrick Gold: ‘Goudindustrie kan veel leren van Bitcoin en de cryptosector’

Job Nijsen

Bitcoin verkrijgbaar in Filipijnen bij alle 7-Eleven filialen

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder