Bitcoin in wurggreep door bears, Barclays “shillt” Facebook Coin

Crypto update 22.00 uur – Bitcoin (BTC) wordt in de wurggreep gehouden door bears en Wall Street bank Barclays verwacht dat Facebook Coin voor de sociale media gigant een nieuwe markt gaat aanboren.  Bitcoin heeft een dipje vandaag en noteert op moment van schrijven een koers van 3.850 dollar, blijkt uit de marktindex OnchainFX van Messari. Cryptotrader Stefan den Tuinder van Altcoinbase is bearish gestemd: “De bulls nemen op dit moment veel meer risico dan de bears. Die hebben nu de overhand.”

De borden van de top 20 cryptocurrencies staan voornamelijk op (licht) rood, enige stijgers zijn Cardano (+5,5%) en Binance Coin (+3,4%). Onder de kleinere altcoins zijn het Revain en Storj die op winst staan (+37%) . Verliezers zijn o.a. Grin (-4,6%), Ontology (-4,5%), Ravencoin (-7,6%) en Chainlink (-8,2%)

Nieuws van de dag: Barclays over Facebook Coin

Analist Ross Sandler van de Barclays bank verwacht dat Facebook met een eigen cryptomunt een nieuwe markt gaat aanboren. De peer-to-peer betalingsmarkt kan in 2021 voor de sociale media gigant zelfs 21 miljard dollar waard worden, meldt nieuwszender CNBC. In het slechts mogelijke scenario kan de Facebook Coin nog steeds 3 miljard dollar in het laatje brengen, aldus de Wall Street bank. Facebook gaat naar verluidt haar stablecoin in de eerst helft van 2019 lanceren. Topman Mark Zuckerberg heeft dit plan nooit in het openbaar bevestigd. Naar verluidt werkt een team van 30 tot 40 man aan het blockchainproject. De eerste pilotmarkt moet India worden, waar de Facebook Coin uitgetest wordt op Whatsapp.

“Bears hebben overhand bij bitcoin”

De afgelopen 24 uur is er voor circa 10 miljard dollar in bitcoin gehandeld. Wat kunnen we van de koers verwachten? Het aantal shortorders lijkt met 121 miljoen stuks tussen 3.800 en 4.000 dollar veel. Tegelijkertijd is het aantal longorders vergelijkbaar. Waarom is het sentiment dan toch bearish? Analist Stefan den Tuinder van Altcoinbase legt uit:

Door het grote aantal shortorders ontstaan er zogenaamde sellwalls. Die zijn van dusdanige aard, dat de longposities, de bulls, daar dus niet doorheen kunnen breken. Even een rekensom: bulls riskeren circa 280 dollar voor 150 dollar winst. Dit terwijl bears 50 dollar riskeren voor een 280 dollar winst. Het volume keert zich tegen de bulls, net zoals de laagste high. Huidige weerstand is groter dan de support rond 3550. Kortom, ik ben behoorlijk bearish!

Bekijk de update van Altcoinbase waarin de koers van bitcoin en ethereum worden behandeld.

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur? De koersen van de top 10 cryptocurrencies zijn als volgt:

Cryptonieuws

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!