Facebook Coin gepland voor zomer 2019, in gesprek met cryptobeurzen

Facebook wil voor de zomer de Facebook Coin op de markt brengen, een stablecoin als betaalmiddel binnen hun ecosysteem. De techgigant zou al in gesprek zijn met diverse cryptobeurzen om de Facebook Coin te noteren. Het staat te lezen in een onderzoeksrapport van de New York Times. Ze hebben de  blockchainaspiraties van Facebook, Telegram en Signal onderzocht. Facebook wil dat gebruikers onderling gaan betalen op de netwerken Messenger, Whatsapp en Instagram.

2,7 miljard gebruikers

Eind vorig jaar werd duidelijk dat Facebook plannen heeft om een eigen stablecoin te ontwikkelen. Specifieker: het maken van een eigen stablecoin voor Whatsapp India. Gebruikers van Whatsapp
kunnen elkaar dan peer-to-peer betalen met een stablecoin. Met Whatsapp, de Facebook Messenger en Instagram bereikt Facebook maar liefst 2,7 miljard gebruikers wereldwijd.

Meer dan alleen een stablecoin

Het concern onder leiding van Mark Zuckerberg ontwikkelt de technologie grotendeels in eigen beheer. Eind 2018 werkten er circa 30 mensen ‘dedictated’ aan het blockchainproject. Het team wordt geleid door David Marcus, een bestuurder die is losgeweekt bij Coinbase. The Block onthulde dat Facebook nu nog 13 extra mensen zoekt voor het project.

Data en privacy

De interesse van Facebook gaat namelijk verder dan alleen het ontwikkelen van een stablecoin. In een interview met professor Jonathan Zittrain van Harvard Law op 20 februari zegt ‘Zuck’ onder meer: blockchaintechnologie is ook een oplossing voor het autoriseren van gegevens, zoals logins en accountvalidatie. Naar eigen zeggen wil hij gebruikers meer in staat stellen om hun data in eigen beheer en gedecentraliseerd te bewaren. Facebook heeft nu nog belang bij het ‘monitizen’ van de gebruikersdata. Zodra gebruikers méér zeggenschap erover krijgen, staat dat op gespannen voet met hun verdienmodel.

Stablecoins

Ook roept het de vraag op of de stablecoin van Facebook privacy-aspecten van andere cryptocurrencies in haar ontwerp gaat ‘meenemen’. Het aantal gecentraliseerde stablecoins is sterk aan het groeien op de markt. Het aantal stablecoins met een decentraliseerde onderliggende technologie zijn nog in de minderheid.

Lees meer

Bronnen: U.TodayNew York Times

bitcoin kopen

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!