facebook
Nieuwsberichten » Facebook Coin gepland voor zomer 2019, in gesprek met cryptobeurzen

Facebook Coin gepland voor zomer 2019, in gesprek met cryptobeurzen

Facebook wil voor de zomer de Facebook Coin op de markt brengen, een stablecoin als betaalmiddel binnen hun ecosysteem. De techgigant zou al in gesprek zijn met diverse cryptobeurzen om de Facebook Coin te noteren. Het staat te lezen in een onderzoeksrapport van de New York Times. Ze hebben de  blockchainaspiraties van Facebook, Telegram en Signal onderzocht. Facebook wil dat gebruikers onderling gaan betalen op de netwerken Messenger, Whatsapp en Instagram.

2,7 miljard gebruikers

Eind vorig jaar werd duidelijk dat Facebook plannen heeft om een eigen stablecoin te ontwikkelen. Specifieker: het maken van een eigen stablecoin voor Whatsapp India. Gebruikers van Whatsapp
kunnen elkaar dan peer-to-peer betalen met een stablecoin. Met Whatsapp, de Facebook Messenger en Instagram bereikt Facebook maar liefst 2,7 miljard gebruikers wereldwijd.

  bitcoin meester  

Meer dan alleen een stablecoin

Het concern onder leiding van Mark Zuckerberg ontwikkelt de technologie grotendeels in eigen beheer. Eind 2018 werkten er circa 30 mensen ‘dedictated’ aan het blockchainproject. Het team wordt geleid door David Marcus, een bestuurder die is losgeweekt bij Coinbase. The Block onthulde dat Facebook nu nog 13 extra mensen zoekt voor het project.

Data en privacy

De interesse van Facebook gaat namelijk verder dan alleen het ontwikkelen van een stablecoin. In een interview met professor Jonathan Zittrain van Harvard Law op 20 februari zegt ‘Zuck’ onder meer: blockchaintechnologie is ook een oplossing voor het autoriseren van gegevens, zoals logins en accountvalidatie. Naar eigen zeggen wil hij gebruikers meer in staat stellen om hun data in eigen beheer en gedecentraliseerd te bewaren. Facebook heeft nu nog belang bij het ‘monitizen’ van de gebruikersdata. Zodra gebruikers méér zeggenschap erover krijgen, staat dat op gespannen voet met hun verdienmodel.

Stablecoins

Ook roept het de vraag op of de stablecoin van Facebook privacy-aspecten van andere cryptocurrencies in haar ontwerp gaat ‘meenemen’. Het aantal gecentraliseerde stablecoins is sterk aan het groeien op de markt. Het aantal stablecoins met een decentraliseerde onderliggende technologie zijn nog in de minderheid.

Lees meer

Bronnen: U.TodayNew York Times

crypto kopen 

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Geplande launch Libra staat voor eind 2020’, aldus directeur Libra Association

Arnold Hubach

President Swiss National Bank waarschuwt voor stablecoins

Job Nijsen

Facebook bouwt lobby uit voor acceptatie cryptomunt Libra

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder