prijs bitcoin koers crypto update bulls
Data en Analyse » Technische analyse » “Bitcoin stevig in de greep van bulls”, Onderzoek Bitwise: “96% bitcoinhandel nep”

“Bitcoin stevig in de greep van bulls”, Onderzoek Bitwise: “96% bitcoinhandel nep”

Crypto update 21.20 uur – Bitcoin houdt stevig stand boven de 3.900 dollar. Dat is deels te verklaren door de grote hoeveelheid long orders bij dit koerslevel. Tot 3.900 dollar staan er namelijk 55 miljoen long orders voor BTC klaar. Het gevecht met de bears is continu gaande. Bij 4.000 dollar staan er namelijk 45 miljoen short orders te wachten. Stef den Tuinder van traderscollectief Altcoinbase: “Weet bitcoin de support van 3.930 dollar te houden, dan verwacht ik een trend naar boven voor BTC.”

Lees ook: Binance Launchpad wordt loterij bij tokenuitgifte ICO’s, koers BNB stijgt

  bitcoin meester  

Assetmanager Bitwise: “95% handelsvolume nep”

96 procent van het handelsvolume in bitcoin op cryptobeurzen zou ‘nep’ zijn, aldus assetmanager Bitwise. Het onderzoek is in opdracht van de Amerikaanse financiële autoriteit SEC opgesteld. Over de site Coinmarketcap wordt een aantal kritische noten gekraakt. De cijfers die we op CMC te zien krijgen zijn een fractie (ca. 4%) van het werkelijke handelsvolume. “CZ”, ceo van Binance, ontkent de conclusies niet. Volgens hem houden cryptobeurzen “nepvolume” aan om hoog te ranken bij Coinmarketcap.

Bitwise staat zelf niet los van de markt: ze hebben zowel een bitcoin – als ethereumfonds en concurreren daarmee met een Grayscale. Ook hebben ze bij de SEC een voorstel voor een bitcoinfonds ingediend. De goed ingevoerde podcast “What Bitcoin Did” van de Brit Peter McCormack sprak met Matthew Hougan van Bitwise.

Bitcoin (BTC) koers

Stef den Tuinder, analist bij traderscollectief Altcoinbase zegt:

Bitcoin bevindt zich momenteel in een rising wedge. dit is bij voorbaat een bearish patroon. Echter als we kijken naar de long en short orders zien we een opmerkelijk verschil tussen het aantal longs en shorts.

Er staan tot 4.000 dollar ruim 45 miljoen short orders te wachten. terwijl er tot 3.900 ruim 55 miljoen long orders te wachten staan. De bulls zijn dus momenteel licht in het voordeel. Daarnaast is het belangrijke tijdelijke support level van 3.930 dollar nog steeds behouden. Als dat zo blijft kunnen we dus een weg omhoog verwachten.

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur?

Meer cryptonieuws?

crypto kopen 

Afbeelding: Charging Bull, Manhattan, New York (Flickr.com)

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Lightning Mobile App is live. Vliegensvlug betalen met bitcoin (BTC)?

Robin Heester

Winklevoss-tweeling vindt Bitcoin prijs laag: ‘BTC is goedkoop tot het goud inhaalt’

Redactie

Bitcoin handelsplaats op de grens helpt Venezolaanse vluchtelingen

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.