Bitcoin vs goud, waarmee kan je makkelijker betalen?

Twee weken geleden gaf schrijver, hedgefondsmanager en belegger Willem Middelkoop al tegenover Bitcoin Magazine Nederland aan dat goud en bitcoin aan elkaar gewaagd zijn, aangezien ze beide de functie hebben van bepaalde waardeopslag. Hij ziet beide activa als bijzonder attractief.

Waardeopslag geen betaalmiddel

Middelkoop is al sinds begin deze eeuw geïnvesteerd in edelmetalen als goud, maar gaf nu aan ook vijf procent van zijn eigen vermogen in bitcoin te hebben geïnvesteerd. Daarbij ziet hij de prijs best wel eens richting de 100.000 dollar gaan!

Hij bepleitte echter dat bitcoin – net als goud – niet echt gebruikt kan worden als betaal- of ruilmiddel (medium of exchange). Hij gelooft voornamelijk in de kracht van beide als “store of value”.

Business Insider ging in New York de straat op – en winkels in – om te checken of dat klopt. Kan men echt niet betalen met goud? En hoe zit dat met bitcoin? Bekijk het onderstaande filmpje en oordeel zelf!

Foto: Flickr / Mike Mozart

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!