Nieuwsberichten » Bitcoin vs goud, waarmee kan je makkelijker betalen?

Bitcoin vs goud, waarmee kan je makkelijker betalen?

Twee weken geleden gaf schrijver, hedgefondsmanager en belegger Willem Middelkoop al tegenover Bitcoin Magazine Nederland aan dat goud en bitcoin aan elkaar gewaagd zijn, aangezien ze beide de functie hebben van bepaalde waardeopslag. Hij ziet beide activa als bijzonder attractief.

Waardeopslag geen betaalmiddel

Middelkoop is al sinds begin deze eeuw geïnvesteerd in edelmetalen als goud, maar gaf nu aan ook vijf procent van zijn eigen vermogen in bitcoin te hebben geïnvesteerd. Daarbij ziet hij de prijs best wel eens richting de 100.000 dollar gaan!

Hij bepleitte echter dat bitcoin – net als goud – niet echt gebruikt kan worden als betaal- of ruilmiddel (medium of exchange). Hij gelooft voornamelijk in de kracht van beide als “store of value”.

Business Insider ging in New York de straat op – en winkels in – om te checken of dat klopt. Kan men echt niet betalen met goud? En hoe zit dat met bitcoin? Bekijk het onderstaande filmpje en oordeel zelf!

Foto: Flickr / Mike Mozart

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) fraude | Oplichters stelen $230.000 aan BTC | Deze 4 altcoins presteren beter dan BTC

Fomoflash

Bitcoin (BTC) op $10.065 , Ronaldo en Messi verdienen minder dan BTC miners

Robin Heester

Oplichters stelen $230.000 aan Bitcoin door zich voor te doen als helpdesk

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder