Cardano (ADA) grootste stijger uit de top tien afgelopen zeven dagen

Bitcoin koerst sinds de scherpe duik vorig jaar zijdelings, waarbij het tegenwoordig rustig rond de 4.000 dollar per stuk blijft hangen. De altcoinmarkt doet het echter beter. De nummer 10 cryptovaluta gekeken naar marktkapitalisatie Cardano, ook wel bekend als ADA, doet het sinds begin dit jaar bijzonder goed.

Koers nog altijd ver onder all-time high

De cryptomunt heeft op het moment een marktkapitalisatie van meer dan 1,7 miljard dollar en blijft stijgende. Vandaag koerst de cryptomunt zo’n 10 procent hoger. Waar de bitcoinprijs zo’n 80 procent lager staat dan haar all-time highs eind 2017 is ook de koers van ADA nog altijd ver verwijderd van haar eigen all-time highs.

Cardano, dat eind 2017 werd gecreëerd te midden van de wereldwijde hype rondom crypto, zag zijn prijs stijgen tot meer dan 1 dollar per stuk aan het begin van 2018, voordat het scherp terugviel tot een huidige 0,0668 dollarcent.

Grootste stijger

Vanaf begin dit jaar is ADA gestegen van 0,040 naar die 0,0668 dollarcent. Een mooie stijging van 65 procent. Kijken we naar het laagste punt van dit jaar op 0,0365 op 6 februari dan zien we dat Cardano tot nu toe een stijging heeft laten zien van meer dan 80 procent in 2019. De afgelopen 7 dagen zag het een stijging van bijna 30 procent. Dat is het meest van welke cryptomunt dan ook uit de top tien.

Volgens sommige analisten lijkt het erop dat met de recente stijgingen, ook in bitcoin die vandaag 3 procent hoger staat en andere crypto’s, de cryptowinter bijna voorbij is.

Mati Greenspan, senior marktanalist bij eToro: “The great crypto winter seems to be drawing to a close and we’re now seeing things start to thaw out as we enter spring. During this period, often dubbed altseason, bitcoin is making mild gains as some of the smaller cryptos are seeing massive gains and losses. Cardano is naturally one of the altcoins that investors are bullish on at the moment”

bitcoin meester

Het Cardano project

Cardano betreft een non-profit platform met drie afzonderlijke organen die verantwoordelijk zijn voor onderhoud en ontwikkeling. Het wordt gerund door een team van academici en ingenieurs. Zij proberen het blockchainnetwerk beter te schalen en te beveiligen. Verder werken ze aan de integratie van smart contracts.

Het zag vorige week de release van een nieuwe netwerkversie, wat gezien wordt als een belangrijke stap. Het zogenaamde “Shelley” is een belangrijke stap in de transitie van een proof-of-work netwerk naar een proof-of-stake netwerk.

Belangrijke update

De nieuwste versie van het cardanonetwerk betekent dat ADA een nieuw consensusprotocol zal gebruiken dat bekend staat als Ouroboros BFT. Hierdoor kan het potentiële 51-procentsaanvallen beter afweren.

Cardano developers schreven vorige week in een blogpost: “This update is technically a hard fork but will take place in a smooth and automatic way because this is a planned protocol upgrade whereby all parties of the current federated system have agreed to the change. The cardano 1.5 release also makes many other improvements. These include performance improvements when rendering lists with a large number of transactions and wallet addresses, the addition of features for detecting insufficient disk space, and a new screen that visualizes the block storage consolidation process”

Verder zijn er nog andere ontwikkelingen gaande. Cardano is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe wallet. Ook gaan er de geruchten dat de crypto development groep Input Output Hong Kong (IOHK) en de Cardano Foundation binnenkort een groot betalingsnetwerk voor ADA kunnen gaan vrijgeven.

Bronnen: Forbes, ADA

Foto: Flickr / Marco Verch

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!