mt gox
Nieuwsberichten » CEO Mt. Gox Bitcoin exchange schuldig bevonden aan manipulatie

CEO Mt. Gox Bitcoin exchange schuldig bevonden aan manipulatie

Mark Karpeles, voormalig CEO van de Bitcoin exchange Mt Gox, is schuldig bevonden en krijgt een voorwaardelijke straf van twee jaar en zes maanden. De CEO is schuldig bevonden aan het knoeien met financiële gegevens door de Tokyo District Court. De 2½ jaar gevangenisstraf die is opgelegd aan Mark Karpelès zal niet worden uitgevoerd. Tenzij hij een overtreding begaat in de komende 4 jaar.

Hij is echter vrijgesproken van de beschuldiging verduistering, omdat de rechtbank concludeerde dat hij zonder kwaadwilligheid heeft gehandeld. Het knoeien was een poging om de totale verliezen die de exchange leed te maskeren.

  bitcoin meester  

Rechtzaak

Het oordeel van de rechtbank komt bijna vijf jaar na de ingediende faillissement  door Mt Gox. Hij beweerde  dat hij was gehackt en dat er 850.000 bitcoin’s gestolen was, waarvan een deel later werd terug gevonden.

In december vroegen Japanse aanklagers een gevangenisstraf van 10 jaar voor verduistering van Karpeles. De aanklagers beweerden dat hij ongeveer $ 3 miljoen gebruikte voor zijn eigen persoonlijk gebruik.

Ik had nooit gedacht dat dingen op deze manier zouden eindigen en het spijt me altijd voor alles wat er gebeurd is en voor al het effect dat het had op alle betrokkenen.

Karpeles CEO Mt Gox

,

In augustus vorig jaar heeft het Japanse faillissements gerechtshof, dat aanvankelijk toezicht op de zaak hield, de zijde gekozen van de schuldeisers. De schuldeisers hadden een verzoek ingediend om de zaak te verplaatsen naar een civiele rechtbank.

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Tone Vays: ‘Bitcoin (BTC) dipt terug naar 4.000 dollar’

Wessel Simons

Maakt bitcoin (BTC) koers zich op voor nieuwe stijging richting $8.400?

Wessel Simons

Clash Bitcoin en BCH: weddenschap $10.000 tussen Tone Vays en Roger Ver

Arnold Hubach
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.