bitcoin lightning network schaalbaarheid multisig

Crypto 101: Bitcoin Lightning Network als oplossing schaalbaarheid

Crypto 101 – Ooit geprobeerd om een transactie met bitcoin te verzenden tijdens een bijzonder drukke tijd? Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat een Bitcoin-transactie traag en duur kan zijn. Transacties worden slechts eenmaal per 10 minuten bevestigd door miners. Het Lightning Network, een extra secundaire laag op het bitcoin-netwerk, moet een oplossing brengen.

Lees meer: komt betalen met bitcoin dichterbij? Lightning Network groeit gestaag

Lightning Network

Het Lightning Network (LN) is momenteel de meest begeerde schaalbaarheidsoplossing voor Bitcoin. Het maakt directe “instant” betalingen mogelijk en duizenden transacties per seconde te verwerken.

Dit is een enorme verbetering ten opzichte van het huidige bitcoin-netwerk dat gemiddeld slechts elke 10 minuten een blok creëert.

Het Bitcoin Lightning Network voegt een nieuwe laag toe aan de blockchain van Bitcoin. Zo stelt het gebruikers in staat om een open payment channel aan te maken tussen twee partijen.

Deze kanalen kunnen zo lang bestaan als nodig is en omdat ze zijn ingesteld tussen twee mensen, zullen transacties bijna onmiddellijk plaatsvinden en zullen de kosten extreem laag zijn of zelfs helemaal niet bestaan.

Lees meer: Jack Dorsey (ceo Twitter/Square) houdt van bitcoin. Betalen via Twitter kwestie van tijd? 

bitcoin meester

Hoe werkt het?

De ruggengraat van het Lightning Network is iets dat Multiple Signature (MultiSig) -wallets wordt genoemd. Dit zijn net als je gewone crypto wallets, behalve dat er meerdere mensen nodig zijn om een ​​transactie te verzenden.

Laten we zeggen dat Henk en Ingrid besluiten om samen een “2 van 2 MultiSig-wallets” te maken. Dit betekent dat de enkele wallet twee eigenaren heeft en twee handtekeningen nodig heeft om Bitcoin te versturen.

Stel dat Ingrid wat bitcoin uit de wallet wilt sturen: zij initieert eerst een betaling uit de MultiSig-wallet door de transactie te ondertekenen. Door dit te doen, creëert Ingrid iets wat we een “open payment channel” noemen.

Met andere woorden, de betaling is geblokkeerd, totdat deze sluit. Dit open betaalkanaal sluit alleenzodra Henk ook de transactie ondertekent die Ingrid heeft geïnitieerd. Zodra Henk dat doet, gaan de miners van het bitcoin-netwerk de transactie verwerken.

Een open betaalkanaal wordt gecreëerd wanneer een betaling wordt gestart. Maar het bitcoin-netwerk verwerkt de betaling nog niet. Een betaalkanaal sluit wanneer de transactie plaatsvindt.

Bovendien: bij een open betaalkanaal ondertekent slechts één persoon van de twee een transactie uit de MultiSig-wallet.

Een kanaal gaat open, omdat een betaling is gestart maar nog niet is uitgezonden naar het netwerk. Dit betaalkanaal kan dan worden gesloten wanneer beide mensen de transactie ondertekenen.

Veiligheid

Het is echter de moeite waard om op te merken dat het concept van het Lightning Network betekent dat het systeem bovenop de blockchain zal werken Het is dus zeer waarschijnlijk dat het meestal zal worden gebruikt voor relatief kleine transacties. Grotere overdrachten waarvoor gedecentraliseerde beveiliging vereist is, zullen waarschijnlijk nog steeds op de originele laag worden gedaan.

bitcoin kopen

 

 

Mis niks meer!
Invalid email address