OKX review 2024 – Is OKX betrouwbaar?

okx logo

OKX is wereldwijd één van de snelstgroeiende exchanges en de naam kom je steeds vaker tegen, bijvoorbeeld als sponsor in de Formule 1.

In deze OKX review lees je alles over het platform, zoals het aanbod aan cryptomunten, de handigste functies voor traders en betrouwbaarheid van het platform.

OKX-exchange Nederland – Overzicht

Wil jij direct een overzicht van OKX en de functies die het platform bezit? Hieronder vind je de bedrijfsinformatie en de belangrijkste voor- en nadelen van de OKX-exchange.

Naam Exchange OKX
Land van herkomst Seychellen
Actief sinds 2017 (als OKEx)
In Nederlands sinds 2018
Aantal ondersteunde landen 180+
Handelsvolume per kwartaal + $ 170 miljard
Aantal cryptomunten 350+

Voordelen:

 • Meer dan 350 beschikbare cryptocurrencies
 • Handige eigen wallet die te koppelen is aan andere dApps
 • Uitgebreide analysetools voor ervaren traders
 • NFT Marketplace van 11 verschillende blockchains
 • Verdien rente over je crypto met OKX Earn
 • Doe gemakkelijk een eerste storting met iDEAL

Nadelen:

 • Veel mogelijkheden, dit kan wat overweldigend zijn voor beginners
Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

 • Nieuwe app in Nederland
 • Handel met andere traders
 • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

Belangrijkste punten uit onze OKX-crypto review

 • OKX heeft een registratie bij de Nederlandsche Bank en is dus volledig legaal
 • De exchange biedt een eigen decentrale wallet aan voor de opslag van crypto
 • Je kunt gebruikmaken van meerdere Web3-functies zoals staking, NFT’s en meer
 • De veelgeprezen OKX app is beschikbaar voor iOS en Android

OKX review – Wat is OKX?

OKX werd in 2017, toen nog onder de naam OKEx, opgericht op de Seychellen door Star Xu en had in eerste instantie kantoren in Singapore, Hong Kong, de Verenigde Arabische Emiraten, de Bahamas en de Verenigde Staten. Later is dit ook uitgebreid naar Malta, zodat het ook de Europese markt kon gaan bedienen.

De exchange is een dochteronderneming van OKCoin, een bedrijf dat in 2013 al door Star Xu in China opgericht werd. Met OKX hebben ze een nieuwe exchange op de markt gebracht waar inmiddels al meer dan 50 miljoen traders gebruik van maken.

okx review - exchange

In vergelijking met andere grote exchanges is OKX nog zeer jong, maar daardoor heeft het wel direct extra functies ontwikkeld die passen bij de huidige crypto markt. De OKX-exchange richt zich bijvoorbeeld veel op Web3-functies zoals een eigen wallet, DeFi en NFT’s.

De OKX-exchange biedt trading aan in meer dan 350 cryptomunten en de OKX wallet ondersteunt meer dan 70 blockchains. Deze OKX wallet is onlangs ook in Nederland gelanceerd en kun je ook onafhankelijk van OKX gebruiken bij andere decentrale applicaties.

Wat heeft de OKX-exchange te bieden?

OKX is een complete crypto exchange waarbij je alle populaire cryptomunten kunt vinden en daarnaast een groot aantal altcoins. Daarnaast kun je andere handige functies op het platform gebruiken zoals staking of de NFT-marktplaats, zodat je nergens anders een account nodig hebt.

 • Meer dan 350 beschikbare cryptocurrency: het aanbod van de OKX-exchange is één van de belangrijkste redenen dat er zoveel traders gebruikmaken van de crypto exchange. Natuurlijk vind je hier de populaire cryptomunten als Bitcoin, Ethereum en USDT, maar doordat er nog meer dan 350 andere altcoins aangeboden worden, vind je hier ook de onontdekte parels die nog grote stijgingen mee kunnen maken.
 • Decentrale OKX wallet: de wallet van OKX werkt anders dan bij veel andere exchanges; je slaat direct je crypto die je op het platform koopt op de wallet op, maar kunt deze wallet vervolgens ook op andere plekken gebruiken. Zo is er een iOS en Androidapp en kun je de OKX wallet als extensie toevoegen aan Google Chrome om te kunnen koppelen aan andere decentrale applicaties.
 • Stort gemakkelijk geld met iDEAL: OKX is een gereguleerd platform met een inschrijving in het register van de Nederlandsche Bank. Hierdoor kan het ook iDEAL als betaalmethode aanbieden en kun je dus gemakkelijk, snel en veilig geld storten via je eigen bankomgeving om dit vervolgens op OKX te kunnen gebruiken voor crypto trading.
 • Koop crypto binnen enkele klikken: voor beginnende traders biedt OKX de mogelijkheid om binnen enkele klikken jouw eerste crypto aankoop af te ronden. Het enige wat je hoeft te doen, is zorgen dat er genoeg geld op je account staat, te kiezen welke veelbelovende cryptomunt je wilt en hoeveel euro’s je hiervoor in wilt leggen. Vervolgens is de aankoop direct geregeld.
 • Plaats orders op geavanceerde trading markt: ervaren traders zijn juist op zoek naar meer mogelijkheden om de markt te analyseren en specifieke orders te plaatsen voor bepaalde prijspunten. Het spot trading platform van OKX is uitgebreid en biedt deze traders de kans om analyses over de markt te maken en orders in te stellen.

Belangrijkste producten en diensten van OKX-exchange

Je kunt bij OKX voornamelijk cryptocurrency traden en in Nederland bieden ze op het moment van schrijven alleen ‘Spot trading’ aan. Dit houdt in dat je gewoon rechtstreeks cryptocurrency koopt, maar bijvoorbeeld niet de mogelijkheid hebt om extra effecten als een hefboomeffect toe te passen.

Crypto tradingNFT marktplaatsDeFi tradingSwap & bridgeOKX Wallet

Crypto trading

Het kopen en verkopen van cryptocurrency is op meerdere manieren mogelijk op het platform van OKX. Je koopt als beginnende trader gemakkelijk de beste cryptomunten via de ‘snelle aankoop’ functie. Voor ervaren traders is het ook mogelijk om van het trading-platform gebruik te maken waar je orders kunt plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld je crypto te koop zetten tegen een bepaalde prijs, zodra dan een andere trader op het platform een order plaatst om de coin te kopen tegen die prijs, worden deze orders uitgevoerd.

NFT-marktplaats

Bij de web3 mogelijkheden van OKX hoort ook een eigen NFT-marktplaats. Op deze marktplaats vind je NFT’s van meer dan 11 verschillende blockchains zoals Ethereum, Solana en de Binance Smart Chain. Je kunt handelen in bekende NFT’s van de CryptoPunks en Bored Ape Yacht Club, maar ook goedkopere opties van nieuwe en onbekende collecties zijn beschikbaar. Daarnaast biedt de OKX NFT-marktplaats ook NFT’s van populaire games aan.

DeFi trading

Het DeFi trading platform van OKX komt met veel extra functies voor ervaren traders. Het platform wordt vooral gebruikt om de opbrengst van je crypto portfolio te vergroten via functies als het vastzetten van je crypto in liquiditeitspools. Zo kun je bijvoorbeeld stablecoins als USDT en USDC kopen en die vervolgens ‘uitlenen’ in deze pools. Daarover verdien je een bepaalde rente zodat je extra tokens verdient.

Swap & bridge

Bij het Web3-gedeelte van OKX is het ook mogelijk om gemakkelijk tokens op dezelfde blockchain te ‘swappen’ en een bridge te gebruiken om crypto van de ene blockchain in te ruilen voor crypto op een andere blockchain. Dit verloopt volledig via DeFi-protocollen en er is dus geen tussenkomst van een centrale partij. Hierdoor betaal je alleen de transactiekosten van de blockchain zelf.

OKX Wallet

De OKX DeFi crypto wallet biedt je de kans om de crypto die je gekocht hebt bij OKX direct decentraal op te slaan. De wallet is vervolgens ook onafhankelijk van OKX te gebruiken; dit houdt in dat je via de iOS app, Android app of de chrome extensie de wallet ook kan verbinden met andere decentrale applicaties. Na deze koppeling kun je de crypto uit je wallet bij deze applicaties gebruiken.

Beschikbare cryptocurrency OKX-exchange

Met meer dan 350 beschikbare cryptocurrency is het aanbod van de OKX-exchange één van de grootste in de markt. Het voegt continu nieuwe tokens toe aan het platform waardoor je ook gemakkelijk in de nieuwste cryptomunten kunt investeren die bij het grote publiek nog onbekend zijn.

In de lijst hieronder vind je een beknopt overzicht van een deel van de beschikbare populaire en nieuwe cryptomunten op OKX.

Populairste cryptomunten op OKX

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Tether (USDT)
 • Binance Coin (BNB)
 • Solana (SOL)
 • USD Coin (USDC)
 • Ripple (XRP)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Toncoin (TON)
 • Cardano (ADA)

Veelbelovende altcoins op OKX

 • OKX Token (OKB)
 • Notcoin (NOT)
 • Turbo (TURBO)
 • LayerZero (ZRO)
 • cat in a dogs world (MEW)
 • Jupiter (JUP)
 • Venom (VENOM)
 • Velo (VELO)
 • dogwifhat (WIF)
 • Ordinals (ORDI)

Kun je crypto staken bij OKX-exchange?

Staking is een alternatief voor mining waarbij traders hun cryptocurrency vastzetten om het netwerk te ondersteunen met het verwerken van transacties. Iedereen die zijn crypto hiervoor vastzet krijgt een beloning in de vorm van een rente.

OKX biedt via OKX Grow staking aan, waarbij je tientallen verschillende cryptomunten vast kunt zetten. Daarbij zie je meteen de geschatte rente die je per jaar over de tokens ontvangt en in welk contract je ze vast kunt zetten; hierbij zijn er voornamelijk flexibele contracten, daarbij kun je op elk moment de tokens weer uit de staking pool halen.

okx review staking

OKX-exchange – overzicht kosten & trading fees

Zoals je in deze OKX review al hebt kunnen lezen, zijn er bij OKX verschillende manieren om je crypto te kopen of te traden. Daarbij horen ook verschillende structuren qua kosten. Daarnaast gebruikt OKX een systeem waarbij je kosten lager worden naarmate je meer trade.

Kosten direct crypto kopen bij OKX

Voor beginners is dit een handige optie, maar je betaalt hierbij wel de hoogste transactiekosten. De precieze kosten verschillen per betaalmethode, maar gemiddeld betaal je zo’n 3 tot 5% over je aankoop.

Kosten crypto trading

Bij crypto trading op de geavanceerde trading platform van OKX zijn de kosten lager. Zolang je een gewone gebruiker bent met tussen de € 0  en € 20.000,- aan assets en een 30-daags handelsvolume hebt tussen de € 0 en € 100.000,- betaal je als maker (de aanbieder van een bepaalde trade) 0,14% en als taker (de trader die een aankoop doet) 0,23%.

Als je portfolio een waarde heeft van meer dan € 20.000,- of je meer dan € 100.000,- aan handelsvolume hebt bereikt binnen 30 dagen tijd, krijgt je account een upgrade naar vip-gebruiker en worden de kosten lager:

Kosten VIP-gebruikers

Kosten vip-gebruikers

 • VIP 1: Assets € 20.001 – € 25.000 / Handelsvolume € 100.001 – € 250.000
  Maker: 0,09% / Taker: 0,18%
 • VIP 2: Assets € 25.001 – € 50.000 / Handelsvolume € 250.001 – € 500.000
  Maker: 0,07% / Taker: 0,14%
 • VIP 3: Assets € 50.001 – € 250.000 / Handelsvolume € 500.001 – € 2.500.000
  Maker: 0,05% / Taker: 0,09%
 • VIP 4: Assets € 250.001 – € 500.000 / Handelsvolume € 2.500.001 – € 5.000.000
  Maker: 0,04% / Taker: 0,08%
 • VIP 5: Assets € 500.001 – € 1.000.000 / Handelsvolume € 5.000.001 – € 10.000.000
  Maker: 0,00% / Taker: 0,07%
 • VIP 6: Assets € 1.000.001 – € 2.000.000 / Handelsvolume € 10.000.001 – € 20.000.000
  Maker: -0,005% / Taker: 0,05%
 • VIP 7: Assets € 2.000.001 – € 5.000.000 / Handelsvolume € 20.000.001 – € 50.000.000
  Maker: -0,01% / Taker: 0,04%
 • VIP 8: Assets € 5.000.001+ / Handelsvolume € 50.000.000+
  Maker: -0,01% / Taker: 0,03%

OKX wallet review—Gedecentraliseerd crypto opslaan

De OKX wallet is een gedecentraliseerde wallet, dat houdt in dat de wallet te gebruiken is binnen allerlei decentrale applicaties. Zo kun je de wallet bijvoorbeeld koppelen aan websites met crypto presales en deze nieuwe tokens aanschaffen met de gekochte crypto bij OKX.

 • Veilige opslag crypto & NFT’s: het belangrijkste van een wallet is natuurlijk dat je veilig cryptocurrency op kan slaan en bewaren. De OKX wallet biedt een veilige wallet aan waar je naast cryptocurrency ook al je NFT’s in op kan slaan.
 • Handige iOS en Android app: OKX is als exchange beschikbaar in de Apple Store en Google Play Store, maar er is ook een aparte applicatie beschikbaar voor de OKX wallet, zodat je deze ook op je telefoon gemakkelijk bij kan houden.
 • Ook als Chrome extensie beschikbaar: voor de echte ontdekkers van de Web3-wereld is het belangrijk dat de wallet ook binnen je browser als extensie te downloaden is. Zo kun je de wallet gemakkelijk koppelen met andere websites en decentrale applicaties.
 • Overzichtelijk dashboard: in de OKX wallet heb je een duidelijk overzicht van al jouw crypto-bezittingen en kun je realtime mee kijken hoe deze bezittingen presteren. Daarnaast kun je ook altijd je transactiegeschiedenis bekijken.
 • Staking mogelijkheden: je kunt jouw cryptomunten vanuit de wallet vastzetten voor staking of andere verdienmogelijkheden. Naast staking zijn ook Saves, Vaults, Pools & Farms beschikbaar via de talrijke DeFi protocollen.
 • Swaps & bridges: vanuit je wallet kun je tokens op dezelfde blockchain direct via meer dan 400 DEX’en (waaronder de DEX van OKX) traden. Ook zijn er meer dan 20 cross-chain bridges beschikbaar zodat je tokens over kunt zetten van de ene chain naar de andere.

Is OKX de beste crypto exchange — Vergelijking

Dat OKX een uitgebreid platform is, heb je inmiddels in deze OKX review kunnen lezen. Maar waar staat het ter vergelijking met andere exchanges?

Hieronder vind je een overzichtstabel met daarin de grootste exchanges van Nederland zodat je direct kan zien hoe OKX zich tot deze verhoudt op het gebied van aanbod, kosten en mogelijkheden.

Crypto exchange Kosten crypto trading Staking functies Crypto aanbod
OKX max. 0,14%  –  0.23% Staking, Saving, Vaults, Pools, Farms & meer DeFi Protocollen voor 70+ netwerken 350+
Kraken max. 0,25% — 0,40% Staking voor 30 cryptomunten 200+
MEXC max. 0,00% — 0,10% Savings voor 18 cryptomunten 1700+
Coinbase 3,99% Staking voor 15% netwerken 250+
eToro Spread Staking voor Cardano en Tron 90+

Een account openen op OKX exchange

Overtuigt na het lezen van deze OKX review en wil je een account aanmaken? In de stappen hieronder nemen we alles met je door wat jij moet doen om vandaag nog toegang tot alle functies van de OKX exchange in Nederland te krijgen.

 1. Stap 1: Ga naar de OKX website

  Ga naar OKX.com en klik rechtsbovenaan op ‘Sign Up’ om jouw account bij OKX aan te maken.
 2. Stap 2: Vul je gegevens in

  Volg het registratieproces en vul alle opgevraagde gegevens in, omdat OKX een geregistreerde exchange is bij de Nederlandsche Bank, moet je verplicht een KYC-procedure voltooien. 
 3. Stap 3: Stort geld op je account

  Je kunt nu kiezen om direct crypto te kopen en dit af te rekenen met je creditcard of iDEAL. Als je liever zelf het trading platform opgaat om orders te plaatsen, ga je rechtsbovenin naar je account en klik je op ‘Deposit’. 

Betaalmethoden OKX Nederland

Het is bij OKX Nederland mogelijk om met iDEAL stortingen te voltooien en dat zal voor veel traders ook de voorkeur genieten. Zo kun je veilig via je eigen bankomgeving geld storten en later ook weer uit laten betalen op hetzelfde rekeningnummer.

Betaalmethode Minimale storting Transactietijd Sortingsvergoeding
iDEAL € 1,00 Direct Gratis
SEPA € 1,00 Direct Gratis
CreditCard € 10,00 Vrijwel direct Gratis
Crypto Afhankelijk van token Afhankelijk van blockchain Afhankelijk van blockchain

Opnames bij OKX Nederland

Geld opnemen bij OKX is alleen mogelijk door het uit te laten betalen op een Europese bankrekening die op je eigen naam staat. Hiervoor ga je naar je account en kies je bij asssets voor ‘Opnemen’. Normaal gesproken staat je bankrekening al ingesteld en hoef je de opname alleen nog maar te verifiëren via een autorisatiecode of SMS-code.

Er worden voor opnames geen kosten gerekend en de transactie wordt direct uitgevoerd. Afhankelijk van je bank kan het maximaal tot 2 werkdagen duren voordat het geld op je rekening staat.

OKX app review – Hoe goed is de OKX app?

De OKX app is gemakkelijk te downloaden in de Apple Store en Google Play Store. Zo kun je de app dus zowel op iPhones als op Android telefoons gebruiken. De OKX app heeft dezelfde functionaliteiten als het platform op de website en geniet dan ook de voorkeur bij veel traders die ook onderweg willen traden of hun portfolio bij willen houden.

Het is een veilige applicatie die je via de officiële app stores op je smartphone kunt downloaden, hierdoor zijn ze ook gebonden aan de strenge eisen die Apple en Google stellen voor applicaties.

Hoe betrouwbaar is de OKX-exchange?

In deze OKX-exchange review is de betrouwbaarheid van het platform al even kort aangestipt; het is een volledig legaal platform dat zich houdt aan de Nederlandse wetgeving vanwege de inschrijving die het heeft bij de Nederlandsche Bank.

Dat houdt in dat het ook gecontroleerd wordt door DNB en de Nederlandse toezichthouder AFM en OKX in Nederland kan gebruiken zonder hier later problemen mee te krijgen.

 • Offline opslag: 95% van de gehele opslag van OKX’ crypto wordt offline opgeslagen op een cold-wallet systeem. Dit is aanzienlijk veiliger dan online opslag, gezien daar altijd een risico is dat hackers hun weg tot de crypto weten te vinden.
 • OKX Risk Shield: omdat niet alle gevaren 100% uit te sluiten zijn, heeft OKX het zogeheten OKX Risk Shield ingesteld. Hierbij gaat een deel van de winst die er door het platform gegenereerd wordt automatisch naar een reservefonds.
 • Twee-factor-authenticatie: je kunt zelf je account zo goed mogelijk beschermen door een sterk wachtwoord te kiezen en extra maatregelen te treffen als een twee-factor-authenticatie. Hierbij moet je altijd inloggen met een externe code, zodat niemand je account in komt behlave jij.
 • Extra beveiligingsmaatregelen: bij opnames zal er ook altijd een extra beveiligingsmaatregel plaatsvinden waarin je moet bevestigen dat je het bent die de opname wil doen. Door alleen opnames toe te staan naar bankrekeningnummers op je eigen naam ben je zo perfect beveiligd.

OKX-klantenservice en contact

De OKX-helpdesk staat dag en nacht voor je klaar om je te helpen met je meest prangende vragen. Hiervoor staat een uitgebreide selectie met vragen en antwoorden klaar, mocht je daarna toch nog met vragen blijven zitten, kun je deze via de live chat stellen aan medewerkers van OKX.

Verder is er geen mogelijkheid om contact op te nemen met OKX, wel is er een officiële Nederlandse OKX groep op Telegram waar je met vragen terechtkan.

Helpdesk met veelgestelde vragen altijd beschikbaar

Live chat: 24 uur per dag, 7 dagen per week

Conclusie OKX review 2024

De OKX-exchange is één van ’s werelds grootste crypto exchanges met meer dan 50 miljoen actieve gebruikers. Dit komt door het grote aanbod aan cryptocurrency (350+) en de vele extra functies die OKX aanbiedt op het gebied van staking, NFT’s en Web3.

Met de eigen OKX wallet heb je alle tools tot je beschikking om binnen de wereld van Web3 te bewegen en je wallet te koppelen aan andere applicaties waar je crypto nodig hebt.

OKX is een betrouwbare exchange met een kantoor in Europa en een inschrijving in het register van crypto-aanbieders van De Nederlandsche Bank. Er zijn daarnaast veel beveiligingsmaatregelen getroffen om jouw crypto veilig op te slaan en je account uit handen van kwaadwillenden te houden.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

 • Nieuwe app in Nederland
 • Handel met andere traders
 • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

Veelgestelde vragen

Is OKX legaal in Nederland?

Is OKX gratis?

Welke crypto heb je op OKX?

Is OKX veilig?

Heeft OKX.com een app voor iOS en Android?

Is er een OKX Wallet beschikbaar?

Referenties

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...