Bitcoin koers breekt door $4.100, altseason volop gaande

Crypto update 13.45 uur – Bitcoin breekt door de $4.100 heen, een belangrijk weerstandsniveau. De koers op moment van schrijven een koers van $4.106 (+1,8%), volgens marktvorser Messari. De totale marktwaarde breekt nu door de $140 miljard. Altcoins zoals Basic Attention Token en Kucoin Shares plussen meer dan 20%. Een altseason lijkt volop gaande. Stef den Tuinder: “Bitcoin zit duidelijk in een bullish momentum, $4.150 is niet ondenkbaar.”

Lees ook – Weiss Ratings: EOS en XRP ‘verslaan’ Bitcoin in nieuwe benchmark

Bitcoin koers zet door, altseason gaande

Bitcoin zet dus door en breekt door een belangrijke supportgrens van $4.070 (zie onderstaande afbeelding). Het volume blijft met $10,5 miljard (afgelopen 24 uur) bovengemiddeld. De “bulls” lijken op stoom te komen. De volgende horde is de $4.200 grens, waar veel weerstand te wachten ligt voor BTC met 75 miljoen short orders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers breekt door $4.100, altseason volop gaande

Stef den Tuinder van traderscollectief Altcoinbase ziet geen wijzigingen ten opzichte van zijn eerdere analyse vanochtend. Hij zegt het volgende:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Bitcoin ziet er voor nu “bullish” uit. De 4-uurskoers is gesloten boven de $4.000. Daarnaast zien we dat er veel longorders en BTC aankopen worden gedaan op binance. De RSI staat rond de 50 met een beweging omhoog. Een koersniveau van $4.150 behoort tot de mogelijkheden. We zien momenteel een zogenaamde “hidden bullish divergence” met een aantal indicatoren die een prijsstijging aankondigen. Van 3.900 tot 4.000 zien we 120 miljoen long orders.[/penci_blockquote]

Altseason is volop gaande

Diverse altcoins staan forst in de plus de afgelopen 24 uur. De belangrijkste stijgers op een rij naar marktwaarde:

Opvallende daler is Decentraland met een min van 13%. In de top 20 leveren Binance Coin en Maker enigszins in.

Cryptonieuws lees je bij Bitcoin Magazine NL

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...