MoneyTap Ripple XRP SBI Japan

“Bitcoin zit in bullish momentum”, Ripple en SBI pushen “Tikkie van Japan”

Crypto update 11.00 uur – Bitcoin noteert op moment van schrijven een koers van $4.090 (+0,6%). De meest altcoins staan in het groen, volgens marktvorser Messari. Uitschieters zijn Cardano (ADA) en Qtum (QTUM). Wabi (WABI) schiet 53% in de lucht. Stef den Tuinder: “Bitcoin zit duidelijk in een bullish momentum, $4.150 is niet ondenkbaar.”
Nieuws van de ochtend: Ripple en SBI pushen hun betaalapp MoneyTap in Japan.

Lees ook – Weiss Ratings: EOS en XRP ‘verslaan’ Bitcoin in nieuwe benchmark

“Bitcoin zit in bullish momentum”

Een paar feiten van bitcoin:

  • Marktvolume 24 uur: $9,91 miljard
  • Weekscore: +1,2%
  • Maandscore: +6,1%
  • Kwartaalscore: +4%
  • Jaarscore: – 47%
  • Ten opzichte van all time high (ATH): – 80% ($20.089, 17 december 2017)
  • 5 jaars-score: +843%

Stef den Tuinder van traderscollectief Altcoinbase oordeelt de koers als volgt:

Bitcoin ziet er voor nu “bullish” uit. De 4-uurskoers is gesloten boven de $4.000. Daarnaast zien we dat er veel longorders en BTC aankopen worden gedaan op binance. De RSI staat rond de 50 met een beweging omhoog. Een koersniveau van $4.150 behoort tot de mogelijkheden. We zien momenteel een zogenaamde “hidden bullish divergence” met een aantal indicatoren die een prijsstijging aankondigen.

Lees ook de analyse van onze columnist John van Meer: Bitcoin, einde uptrend of gezonde pullback? 

bitcoin meester

Ripple pusht betaalapp MoneyTap in Japan

Ripple en hun partner SBI in Japan pushen de MoneyTap betaalapp naar 13 extra banken. Deze banken gaan de app accepteren als betaalmethode. Met dit gezamenlijke product gaan betalingen van yen naar yen “instant” via de xCurrent technologie van Ripple.

Gebruikers kunnen elkaar cash sturen via hun 06-nummer of QR code, vergelijkbaar Tikkie. Cryptomunt XRP speelt vooralsnog geen rol. Japan wordt wel gezien als een springplank naar de rest van Azië. De app werd in oktober vorig jaar gelanceerd.

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur?

Cryptonieuws lees je bij Bitcoin Magazine NL

bitcoin kopen

 

Mis niks meer!
Invalid email address