Grote hoeveelheid bitcoin afkomstig van darkweb geveild voor €640.000

In een online veiling zijn een groot hoeveelheid bitcoin verkocht. De bitcoin zijn in beslag genomen door de Belgische autoriteiten. Veilingbedrijf Wilsons Auctions verkocht 315 bitcoins aan kopers uit 110 verschillende landen. De opbrengst van de veilig is 550 duizend Engelse Pond (641.000 euro). De in beslag genomen fondsen waren eigendom van dealers die via het darkweb drugs verkochten. Naast de 315 bitcoins werden ook luxe horloges van Rolex, Chopard en Cartier een BMW M4 en designerartikelen van Christian Louboutin, Jimmy Choo, Hermes en Louis Vuitton geveild.

Lees de Crypto update: Bitcoin heeft zwakke support bij $3.860, XRP in videogames? 

Bitcoins geveild

De koper hebben gemiddeld dus iets meer dan €2.000 euro betaald per bitcoin. De huidige prijs van bitcoin is op moment van schrijven €3.323, volgens de marktindex van Messari.

Ceo Adrian Larkin van Wilsons Auctions geeft aan dat ze flink hebben geïnvesteerd om veilingen van bitcoin en cryptocurrencies mogelijk te maken. Afgezien van de Europese landen verwacht Larkin dat het veilingbedrijf voet aan wal zet in andere landen zoals Maleisië, Malta en Nigeria.

Belgische overheid en cryptofraude

Belgische autoriteiten zijn zeer actief om fraude en illegale activiteiten met cryptocurrency op te sporen. Eind 2018 bracht de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) een lijst met websites uit die zij als “verdacht” aanmerkten.

Ondanks de waarschuwingen van de Belgische overheid neemt de hoeveelheid fraude nog steeds toe. De FSMA spoort tipgevers aan om informatie door te geven over crypto-entiteiten die illegaal in het land actief zijn.

Crypto regulatie door de EU

De Europese Unie heeft wetgeving in voorbereiding om de industrie van digitale activa te reguleren. Steven Maijoor, de voorzitter van de Europese Autoriteit voor effecten en markten sprak bij een recente FinTech conferentie in Brussel. Hij verklaarde dat hij de uitbreiding van de anti-witwaswetgeving steunde. Ook om de handel van de ene digitale activa voor de andere op te nemen en niet alleen de uitwisseling van digitale valuta met fiat-geld.

Bron: Darkwebnews

Cryptonieuws

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!