Handelsvolume Bitcoin droogt op, Citi sluit eigen cryptomunt uit

Crypto update 12.00 uur - Bitcoin laat deze maandagochtend een dalende trend zien. Volgens marktindex OnchainFX van marktbureau Messaro is de koers op moment van schrijven 3.942 dollar. Een minnetje van 0,3%. De meeste altcoins zijn het afgelopen etmaal gezakt. Uitzonderingen zijn Bitcoin Cash, Dash en Maker. Niettemin is het sentiment bearish is te noemen. Analist Stefan den Tuinder van Altcoinbase: "Afgaande van de grafiek gaan we eerst richting 4.100 dollar zodra we het supportlevel behouden. Breken we door 3.870 dollar, dan is een daling naar 3.600 dollar niet ondenkbaar."

Citi sluit eigen cryptomunt uit

In tegenstelling tot JP Morgan komt Citigroup niet met een eigen cryptomunt. In 2015 deed de bankkolos een ‘proof-of-concept’ onder de naam “Citicoin”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het idee was om met een eigen cryptomunt wereldwijde betalingen beter te verwerken. Citi kwam destijds tot de conclusie dat er betere en effectievere manieren waren om dit te regelen. Meer bij Coindesk >>

Lees meer: Waarom JPM Coin van JP Morgen goed nieuws is voor crypto

Handelsvolume bitcoin droogt op

Handelsvolume Bitcoin droogt op, Citi sluit eigen cryptomunt uit

De koers van bitcoin blijft hangen op de 4.000 dollar en het handelsvolume de afgelopen 24 uur gedaald naar 8,8 miljard dollar. Dat cijfer lag eerst tussen de 10 en 11 miljard dollar per 24 uur.

Een dalend volume en een fikse weerstand bij 4.000 dollar zijn geen goede tekenen. De kans op een daling is groter dan een stijging, aldus Stefan den Tuinder van traderscollectief Altcoinbase. Hij zegt in een toelichting:
[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Bitcoin is wederom afgewezen net boven de 4.000 dollargrens. Een beeld zoals we dat de afgelopen weken al eerder gezien hebben. Bij 4.000 dollar ligt een gigantisch weerstandsniveau. De kans is aanwezig dat we nog een keer gaan testen richting 4.000 dollar. [/penci_blockquote]

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]
Ook is het volume in BTC met bijna 1,5 miljard dollar gedaald de afgelopen 24 uur. Volume moet juist stijgen om de koers te laten stijgen. Met andere woorden, het volume werkt nu tegen de "bulls", die al tegen zware weerstand aanlopen. In onze ogen factoren die van invloed zijn op een prijsdaling.[/penci_blockquote]

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur?

Cryptonieuws

Bekijk de update van Prem!

[penci_related_posts dis_pview="yes" dis_pdate="yes" title="" background="" border="" thumbright="no" number="4" style="grid" align="none" withids="" displayby="cat" orderby="rand"]

Afbeelding: Citigroup kantoor New York, (Flickr.com)

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.