Meer interesse in bitcoin (BTC): handelsvolume 11 miljard op één dag

Crypto update – Is de cryptowinter voorbij of gaan we een nieuwe vorstperiode in? Er zijn (héél) voorzichtige tekenen van (tijdelijk) herstel. De cryptomarkt liet afgelopen week iets meer handelsvolume zien. Zo had afgelopen vrijdag bitcoin (BTC) een handelsvolume van $11 miljard. Ruim één miljard dollar dan het gebruikelijke handelsvolume per dag. Maar ten opzichte van dipjaar 2018 is het volume wel bijna verdubbelt. Een teken dat de interesse voor bitcoin en cryptocurrencies enigszins toeneemt. De prijs van BTC is afgelopen etmaal met één procent gedaald na de opleving van vrijdagnacht.

Koers BTC afgelopen 12 maanden

Handelsvolume en prijs bitcoin

Er is echter één groot verschil met wat er een jaar geleden gebeurde. In april 2018 had Bitcoin een prijs van $8,845, terwijl nu elke Bitcoin voor even onder de $4.000 kan worden gekocht. Deze toename van het handelsvolume toont dus aan dat beleggers weer geïnteresseerd raken in de markt.

In een recent artikel uitgegeven door CoinDesk, is het mogelijk om te zien dat Bitcoin-prijs en handelsvolume vaak sterk gecorreleerd zijn. Een belangrijk kenmerk van een bullmarkt is dat het volume stijgt. Als de markt naar beneden ging, daalden ook de handelsvolumes. Dit is iets dat ook in andere digitale assets te zien is zoals bij Litecoin (LTC).

Voordat Bitcoin naar $ 3,000 daalde, bedroeg het handelsvolume bijna $ 3,7 miljard. Nu, handelend rond
$4.000, is het handelsvolume meer dan verdubbeld.

Litecoin volgt

Volgens analist Sam Ouimet maakt cryptomunt Litecoin een soortgelijk traject door als Bitcoin. De handelsvolumes begonnen echter in november af te wijken van de koersontwikkeling van Litecoins, toen de markt in meer dan een jaar naar het laagste punt daalde. Op dat moment werd Litecoin voor ongeveer $ 50 verhandeld. Het handelsvolume voor deze virtuele valuta was $ 300 tot $ 600 miljoen.

Lees meer: 3 cryptomunten om in de gaten te houden in maart: Litecoin, Binance Coin en Maker

Het is vermelden waard dat Litecoin een prijsstijging van meer dan 100% heeft meegemaakt, aangezien het in december 2018 bijna $ 23 heeft bereikt. Daarnaast heeft Litecoin zich uitgebreid in de markt en heeft het de vierde positie bereikt als het grootste digitale activum in de ruimte.

litecoin ltc koers prijs

Koers LTC afgelopen 12 maanden

“Bearish” sentiment

Diverse analisten hebben beleggers gewaarschuwd voor een hardnekkig “bearish” marktsentiment. Het negatieve sentiment is nog niet voorbij, omdat bitcoin veel weerstand ervaart tussen 4.000 en 4.100 dollar. Anderen wijzen erop dat de bodem van de markt nog lang niet is bereikt en spreken van niveaus tussen de 2.000 en 2.500 dollar voordat alle pijn uit de markt is gevloeid.

bitcoin kopen

Grafieken: Coincap.io

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!