internet of things
Nieuwsberichten » IoT integreert langzaam in onze samenleving met blockchain

IoT integreert langzaam in onze samenleving met blockchain

Langzaam automatiseren  we nu bijna elk huishoudelijk apparaat om ons leven gemakkelijker te maken. Slimme apparaten beginnen de controle over te nemen. Van het op afstand bedienen van thermostaten tot het ontgrendelen van deuren met onze telefoon, automatisering heeft in dit decennium een ​​gigantische stap gezet. Het Internet of Things (IoT) maakt het voor ons mogelijk om elk apparaat in ons huis te bedienen.

Blockchain en IoT

Blockchain technologie is het meest bekend als een de technologie die de opslag en overdracht van cryptocurrencies ondersteunt. Echter kunnen we er toch behoorlijk meer mee doen. Stel je voor dat je op vakantie bent en je wilt je buurvrouw binnen laten om je planten water te geven. Met het blockchain systeem zou je op een veilige manier alleen de buurvrouw toegang kunnen geven aan de woning.

Met behulp van blockchain-technologie kan een gebruiker gemakkelijk verschillende aspecten van het huisbeveiligingssystemen besturen. Toegang kan op afstand worden verleend en net zo gemakkelijk worden ingetrokken. Bijvoorbeeld in het geval van toegang tot de buurman om uw planten water te geven, kunt u tijdelijke toegang geven tot uw achterdeur of voordeur en als u weer terug bent neem je de restricties weer in.

Beveiliging

Veel thuis beveiliging en IoT-bedrijven vinden dat overschakelen naar een blockchain-technologie het makkelijker maakt om wachtwoorden en IoT-accounts te beheren. Inlog functies zijn sneller, eenvoudiger en veiliger.  IoTbedrijf Froglabs experimenteert momenteel met de nieuwe technologie en zij voorspellen dat blockchain-technologie deze services volledig zal infiltreren met 2 of 3 jaar.

The current mindshare and momentum behind blockchain is in financial services, but it is not hard to see the massive amount of data exchange going on in the world today that needs to have much greater security and accountability, such as government elections, healthcare records, or property ownership deeds.

Een initiatief genaamd ADEPT maakt gebruik van een gedecentraliseerd systeem voor een zelfregulatie op slimme huishoudelijke apparaten. Onlangs heeft ADEPT het nieuwe platform getest om een ​​slimme wasmachine in staat te stellen wasmiddelen te bestellen met Bitcoins. Het apparaat houd bij hoeveel waspoeder er nog is en besteld automatisch waspoeder als het bij op is.

Comcast Labs is van plan om met het blockchain-technologie een veiligheidslaag te bouwen in gebouwen waar beperkte toegang is in verschillende ruimtes. Het project creëert een unieke digitale identiteit voor elke gebruiker op een grootboek. Aan de identiteit van de gebruikers staan restricties of toestemmingen waarmee je bepaalde gebieden/kamers/afdelingen kan komen middels je digitale identiteit.

internet of things

IOTA leading

Bij IoT in combinatie met  blockchain leggen we natuurlijk ook snel de link met Iota. IOTA, online te vinden op IOTA.org, is een op blockchain gebaseerde oplossing voor slimme apparaat beheer. Naarmate het internet of things (IoT) blijft uitbreiden, zien ze een behoefte aan ondersteuning hier voor. Met IOTA kunnen bedrijven nieuwe business-2-businessmodellen verkennen “door van elke technologische hulpbron een potentiële service te maken.

Het belangrijkste platform achter IOTA is het Tangle-grootboek. Het is een schaalbaar, gedecentraliseerd, modulair grootboek dat wordt aangepast om alles te beheren, van slimme auto’s tot Wi-Fi koelkasten. Het heeft potentie om met alles te kunnen communiceren waar een chip in zit.

 

crypto kopen 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Hoppa, Bitcoin weer boven de $10.000!

Fomoflash

Bitcoin (BTC) kruipt omhoog, maar LTC, EOS, ADA, IOTA en ZEC stijgen harder

Wessel Simons

IMF: traditioneel geld mogelijk vervangen door CBDC’s en stablecoins

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder