bitcoin zoekterm populaire Baidu Google
Nieuwsberichten » Bitcoin » Onderzoek: meer Chinees geld vloeit naar bitcoin en cryptocurrencies

Onderzoek: meer Chinees geld vloeit naar bitcoin en cryptocurrencies

Meer Chinees geld vloeit naar bitcoin en andere cryptocurrencies. Chinese beleggers stoppen namelijk een deel van hun beleggerswinsten in crypto. Dat blijkt uit geaggregeerde data van de website Coinlib, die in kaart brengt met welke valuta er crypto gekocht is. Het aandeel Yuan groeit, meldt Bitcoinist.

Meer Chinees geld in bitcoin en cryptocurrencies

De afgelopen 24 uur (gerekend tot de publicatietijd van de Bitconist publicatie, redactie) is er voor 165 miljoen dollar aan Chinese CNY in bitcoin geïnvesteerd. Ethereum volgt op plek nummer twee met een totale investering van 75 miljoen dollar. Na de VS is China daarmee het één na grootste investeerder in deze opkomende asset. In de onderstaande grafiek worden de investeringsstromen duidelijk.

yuan chinese crypto bitcoinBron: Coinlib.io

Binnen de crypto industrie staat China bijna synoniem aan het delven van bitcoins. Maar met de dalende bitocinprijs werd het steeds minder winstgevend om bitocins te minen. Het Chinese vlaggenschip Bitmain moest fors besparen en haar oprichters kregen een andere rol. Het laatste officiële bericht van Bitmain: een operationeel verlies van 441 miljoen euro in kwartaal drie van 2018.

Chinese draak richt zich op?

De Chinese industrie toont zich veerkrachtig. In het eerste kwartaal van 2019 zijn er echter voorzichtige tekenen van herstel. Canaan Creative, een concurrent van Bitmain, haalde “enkele honderden miljoen dollars” aan vers durfkapitaal op. Ook FatBTC (!), de grootste ruilbeurs in China, ziet – naar eigen zeggen – het handelsvolume elke dag toenemen.

Formeel is cryptohandel in China verboden. Wel wordt het oprichten van cryptobedrijf gedoogd. De Chinese regering zet fors in op het patenteren van blockchaintechnologie. The Next Web meldde onlangs dat het land 800 patenten op deze opkomende technologie in bezig heeft.

Bronnen: Bitcoinist / Coinlib

crypto kopen 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) rond $10.775, Faketoshi Nakamoto onthult naam en foto

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder