monero XMR update bitcoin
Nieuwsberichten » Privacycoin Monero (XMR) fixed bug in walletsoftware

Privacycoin Monero (XMR) fixed bug in walletsoftware

In de code van de walletsoftware van Monero (XMR) is een bug gefixed die valse stortingen naar crypto-exchanges mogelijk maakt. Dit werd aan het licht gebracht via een Medium-bericht dat een paar dagen geleden werd gepubliceerd door het officiële Ryo (RYO)-account.

Monero (XMR)

Met de juiste handelingen zou iemand met de juiste kennis in staat zijn om de hoeveelheid XMR bij een exchange te vervalsen. Wil je precies weten hoe dit in in zijn werk gaat adviseer ik het medium artikel te lezen. Vandaag heeft Monero via Twitter bekend gemaakt dat het gepatched is en de problemen hiermee zijn verholpen

“When a Coinbase transaction is minted it will include a plaintext amount and a null rct signature. Network will construct commitment from this plaintext amount.”

Monero

Monero maakt gebruik van een zogenaamde stealth-adres. Dit houdt in dat ontvanger meerdere betalingen kan ontvangen via een enkel adres. Er wordt tegelijkertijd voor gezorgd dat er geen links op de blockchain staan ​​tussen de ontvanger en de verzender. Waarbij automatisch een willekeurig éénmalig adres wordt gemaakt voor elke transactie die door de afzender wordt gedaan.

Privacycoins

Maar hoe privé zijn privacycoins nou eigenlijk? Het gros van cryptovalutagebruikers weten onderhand wel dat het met BTC relatief eenvoudig is om transacties en wallet-bedragen op te sporen en te volgen. Bitcoin blijkt minder anoniem dan veel mensen hadden gedacht. Je moet erg je best doen om anoniem gebruik te maken van de grootste cryptomunt.

Bitcoin blockchain

Het aantal projecten dat zich focust op privacy blijft toenemen in de cryptocurrencymarkt. Gebruikers worden zich er langzaam van bewust dat de meeste blockchains hun transacties en gegevens online achterlaten. Dat is transparant en controleerbaar, want zo werkt de blockchain van bitcoin. Sommige mensen willen meer privacy als het op financiën aankomt. Niet omdat ze illegale activiteiten uitvoeren, maar ze voelen zich veilig omdat ze weten dat niemand hun activiteiten volgt. Bijkomstigheid is wel dat criminelen hier ook een voordeel bij hebben.

Anonimiteit

Anonieme coins verbergen zowel het aantal coins dat je hebt verzonden, ontvangen of in bezit hebt. Dat is althans het uitgangspunt. Ze zijn niet traceerbaar en kunnen niet worden gekoppeld door de transactiegeschiedenis via de blockchain. Bovendien zijn ze gedecentraliseerd op een manier dat alle nodes in het netwerk gelijke bevoegdheden hebben.

crypto kopen 

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Barendregt van BitPay: ‘Bitcoin heeft veel voordelen tegenover traditioneel geld’

Robin Heester

Coinbase CEO: ‘Verder kijken dan handel in bitcoin en crypto’

Robin Heester

Beleggers nemen $83 miljoen aan bitcoin (BTC) op bij BitMEX

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder