Rakuten, de ‘Japanse’ Amazon’, lanceert cryptobeurs Rakuten Wallet in april

Crypto alert – Rakuten, de ‘Japanse’ Amazon’, lanceert in april een cryptobeurs met de naam Rakuten Wallet. De cryptobeurs heeft een handelslicentie ontvangen in thuisland Japan en komt organisatorisch onder Rakuten Payments te hangen. Everything’s Bitcoin, de beurs die vorig jaar voor 2,4 miljoen dollar werd ingelijfd, gaat op in Rakuten Wallet. De handelsnaam komt volledig te vervallen.

Lees ook – Crypto poll #8: welke altcoin moet Altcoinbase gaan behandelen? 

Rakuten lanceert cryptobeurs

Rakuten Wallet gaat in april met de cryptohandel starten. Het reguleren van de beurs nam meer tijd in beslag dan in eerste instantie verwacht. In april 2018 verzocht de Japanse financiële toezichthouder FSA om meer informatie van Everything’s Bitcoin. Die rompslomp was nog een nasleep van de geruchtmakende hack van de Japanse beurs Coincheck begin 2018. Uiteindelijk is Coincheck door de online broker Monex opgeslokt.

Lees meer: Zes beursgenoteerde bedrijven in Japan stappen in crypto

Yahoo Japan

Rakuten heeft de nodige concurrentie in haar thuisland. Op de Japanse markt is een consolidatieslag gaande. Deze week werd  bekend dat de Japanse cryptobeurs TaoTao voor 40% eigendom wordt van Yahoo Japan. De Japanse divisie van het techconcern had voor 19 miljoen dollar de aandelen verworven.

Bronnen: Rakuten / Cointelegraph

Bekijk de update van Prem!

Cryptonieuws

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!