Raoul Esseboom: Zo overtuig ik mijn beste vriend van crypto (deel 2)

Column #5 – Raoul Esseboom slaat met Cryptotakkies een brug tussen jongeren en bitcoin of cryptocurrencies. In deel 2 van dit tweeluik (lees hier deel 1) gaat Raoul in hoe hij zijn beste vriend kan overtuigen van bitcoin en cryptocurrencies.

Zo overtuig ik mijn beste vriend van crypto

Of het decentrale netwerk vol zit met individualisten daar kom ik nog een keer op terug. Voor nu is het zaak dat mijn beste vriend meer informatie gaat opzoeken over cryptocurrencies. Of hij nou intrinsiek of extrinsiek gemotiveerd word, is voor mij op dit moment niet zo heel belangrijk.

Stap 1: Beleg zélf in crypto

Wel denk ik dat het doen van een financiële investering helpt om meer gemotiveerd te raken. Als je hard werkt voor je geld en je besluit om het in bitcoin of een andere cryptmunt te steken, hoop je op rendement.

Mijn voorspelling is dat hij de eerste paar dagen na het doen van de investering elke dag het internet op gaat om te kijken wat er met de koers gebeurd. Vol spanning kijkt hij op ‘CoinMarketCap’ wat er met Bitcoin is gebeurd ‘Oeh, twee procent gedaald. Shit!’.

bitcoin meester

Stap 2: Crypto, de wenfase

Na twee maanden is hij al minder onder de indruk van de volatiliteit van de diverse coins en na een jaar neemt hij waarschijnlijk genoegen met de procentuele daling of stijging die de markt heeft doorgemaakt. Het is niet meer zo spannend.

Maar wat wel spannend is, is de vraag of Bitcoin weer terecht gaat komen in diezelfde prijscategorie als een jaar geleden. En vooral waarom!? Als hij wil weten of dit en hoe dit gaat gebeuren zal hij toch meer informatie moeten gaan zoeken. Het moment waar ik op heb gewacht.

Stap 3: Duik in de ‘Rabbit hole”

De duik in ‘The Rabbit Hole’! Ik denk dat het doen van een financiële investering de motivatie, voor het bereiken van een bepaald financieel doel, kan vergroten! Hem overtuigen van het feit dat er wat aan zit te komen ga ik niet meer doen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat er voor alles een tijd is. Voor hem is dat misschien over een jaar of over twee jaar. Voor mij is dat nu!

Lees meer Cryptotakkies:

Over Raoul Esseboom

Sportieve cryptofanaat en investeerder. Bedenker van het platform Cryptotakkies, bedoeld om jongeren dichterbij crypto en blockchain te brengen. Voormalig voorstopper bij FC Volendam en PSV onder 23 jaar. Ik vraag me nog steeds af hoe alles werkt! Voor meer informatie, ga naar het Linkedin-profiel van Raoul Esseboom. 

Cryptonieuws

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!