singularityNET Nature 2.0 samenwerking Enexis energieleverancier

SingularityNET gaat samenwerken met onderdeel netwerkbedrijf Enexis

AI-bedrijf SingularityNET gaat een strategische samenwerking aan met Nature 2.0, een innovatieproject van netwerkbedrijf Enexis. De partnership is aangekondigd tijdens de beurs Token 2049 in HongKong. SingularityNET is een gedecentraliseerde marktplaats van AI-diensten en heeft een eigen utility ERC20 token AGI. Eind 2017 haalde het project uit de VS 32,8 miljoen dollar met haar Initial Coin Offering.

SingularityNET en Nature 2.0/Enexis

Jan-Peter Doomernik, Nature 2.0 Lead Architect en Sr Business Developer bij Enexis Netbeheer, legt uit hoe beide projecten met elkaar gaan werken. Hij zegt:

Met Nature 2.0 ontwerpen en bouwen we kritieke technologische infrastructuur. We kijken uit naar de samenwerking met het SingularityNet team en hun community van AI-onderzoekers en -ontwikkelaars.

We willen samen alternatieven bedenken die verder gaan dan economische schaarste en winstmaximalisatie. Het disruptieve karakter van nieuwe technologieën zoals AI en blockchain kan die alternatieven helpen vormen. 

bitcoin meester

AI en energieverbruik

Dr. Ben Goertzel, ceo en Chief Scientist bij SingularityNET:

Moderne AI-systemen zijn steeds grotere energieverbruikers. Voor ons is het interessant om geavanceerde AI-technologie te gebruiken om de energieproductie, het verbruik en het distributiepatroon te optimaliseren.

In tegenstelling tot de corporate techgiganten heeft SingularityNET het expliciete doel om AI toe te passen en te bevorderen voor het welzijn van de hele mensheid. De kern is het gebruik van gedecentraliseerde AI-netwerk om de AI-infrastructuur van de wereld te optimaliseren. En niet alleen in de server farms van grote bedrijven, maar voor iedereen.

Met het Nature 2.0-initiatief van Enexis Netbeheer is het mogelijk om de gedecentraliseerde AI-raamwerk en tools toe te passen. Het doel is aan betaalbare en duurzame energie voor iedereen. Wij geloven dat AI daarbij kan helpen.

Koers AGI

De koers van de utility token AGI neemt enigszins toe, maar de vraag is of er een directe relatie ligt met dit nieuws.

Interview Jan-Peter Doomernik

Eerder dit jaar hadden we een gesprek met Jan-Peter Doomernik van Enexis.

Ben Goertzel was te gast bij Joe Rogan en ging ook in op de potentie en disruptie van blockchaintechnologie.

Bron: persbericht Singalarity

bitcoin kopen

 

 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!