Vitalik Buterin: “Hogere marktprijs ethereum leidt tot veiliger netwerk”

Een hogere marktprijs voor ethereum (ETH) is goed voor de veiligheid en ontwikkeling van het ecosysteem ethereum. Dit zegt oprichter Vitalik Buterin van ethereum in een interview met Laura Shin tijdens het event "Unchained" op de Columbia Graduate School of Journalism.

Lees ook: Vitalik Buterin bezit minstens 50 miljoen dollar aan Ethereum, Maker favoriet

Marktprijs en ontwikkeling ethereum

Shin stelde Buterin de vraag hoe hij de relatie ziet tussen ontwikkelaars en de marktprijs van een cryptomunt? Volgens Buterin heeft zijn de Ethereum Foundation en haar ontwikkelaars zo veel mogelijk distantie willen bewaren richting de markt. Hij stelt het als volgt:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“In part, it was counter-signaling to distinguish ourselves [Ethereum] from other crypto projects that do pumping and lambo-ing way too much. But it was also about minimizing legal risk by basically trying to make the project seem more distant from something that would be covered by financial regulation.”[/penci_blockquote]

Anno 2019 zijn wet - en regelgevers meer gevoelig voor de dynamiek van de crypto - en blockchainindustrie. Niettemin moet je nog altijd oppassen dat je niet de prijs van je asset beïnvloedt. Wel wilde Buterin het volgende kwijt:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“I can tell you what things are clearly important about why the price being higher rather than lower is good. One of them is obviously security. If the price is zero, then the network can’t be secure. That’s true in proof-of-work and proof-of-stake.”[/penci_blockquote]

Hij ondersteunt zijn tweede argument als volgt: ontwikkelaars en andere betrokkenen bij een project zijn ook geneigd om belang te hechten aan de cryptomunt of token waar ze voor werken. Ze worden vaak in die coin ook betaald en bezitten een significant aantal ervan. Met een hogere marktprijs kan toekomstig ontwikkelwerk zichzelf financieren, aldus Buterin.

Hij benadrukte ook dat ontwikkelaars ook behoorlijke invloed hebben op die marktprijs. "Domme acties van hen kan leiden tot een marktprijs van 0 dollar", aldus de geboren Rus, en vanaf 6 jaar oud opgegroeid in Canada.

"Disruptie finance sector"

Op het afgelopen event Token 2049 in Hong Kong was Buterin één van de hoofdsprekers. Hij ziet "realistisch gezien dat de finance sector als eerste sector gedisrupt wordt door de blockchain". Bekijk het gesprek met Shin hieronder terug.

Bron: Cointelegraph

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...