BC Group mikt met verzekerd cryptobeheer op institutionele klanten

Branding China Group wil met verzekerd cryptobeheer (custodian) institutioneel geld naar de cryptomarkt lokken. Dat meldt de beursgenoteerde investeringsmaatschappij uit Hongkong via een persbericht. In de internationale markt zijn Fidelity Digital Assets, BitGo en binnenkort Bakkt actief.

Lees ook: Stijgende koers bitcoin verklaard? “Whale stak 100 miljoen dollar in bitcoin”

Cryptobeheer voor institutioneel geld

BC Group is in de markt bekend als investeerder in diverse blockchain startups. Enkele namen uit hun portfolio zijn cryptobeurs Anxone en digitale assetmanager OSL. Ze breiden nu hun diensten uit met een een custodian dienst. Allereerst bedoeld om institutionele investeerders uit Azië te bedienen.

In de VS bestaan er bedrijven zoals Fidelity en binnenkort Bakkt die vergelijkbare diensten aanbieden voor geaccrediteerde investeerders uit de VS. In Europa is het Zwitserse Xapo een partij die digitale assets in cold storage in bewaring heeft.

Verzekering

BC Group heeft afspraken gemaakt met Britse verzekeraars om de digitale assets te verzekeren. Hugh Madden van de BC Group zegt in het persbericht:

“Met deze dienst willen we een belangrijke horde wegnemen voor institutioneel geld om de cryptomarkt te betreden. Assets die veilig opgeslagen én verzekerd zijn, dragen bij aan het vertrouwen. Handel via ons platform is alleen mogelijk via streng gereguleerde hoge compliance- en veiligheidsnormen.

Bakkt

De markt van cryptobeheer wordt drukker, zo voorspelt de BC Group. Een van de meest prominente namen is Bakkt. De lancering van het bitcoin futures platform is uitgesteld tot minimaal medio april en hoogstwaarschijnlijk later.

CFTC, toezichthouder op de Amerikaanse commoditymarkt, moet nog een oordeel vellen over de structuur van Bakkt. Ook Fidelity Digital Assets begeeft zich in deze markt en heeft al een handjevol klanten zoals VC-fondsen zoals Pantera Capital en Galaxy Digital van Mike Novogratz.

Lees verder bij Bitcoin Magazine NL

Bron: Cointelegraph

bitcoin kopen

Kijk verder bij Bitcoin Magazine NL

In Singapore hadden we een kort, informatief gesprek met ceo Mike Belshe van cryptobeheerder BitGo, een belangrijke custodian speler op de Amerikaanse markt. Ook een bekende twitteraar als Jameson Lopp deed ontwikkelwerk voor BitGo.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!