bitcoin BTC update koers bulls
Nieuws » Bitcoin (BTC) koers stijgt 4,6%, maken “bulls” zich klaar voor de $6.000?

Bitcoin (BTC) koers stijgt 4,6%, maken “bulls” zich klaar voor de $6.000?

Bitcoin update – Bitcoin heeft het momentum te pakken sinds tweede Paasdag. De koers is 4,6% gestegen en één bitcoin is $5.558 op moment van schrijven. We zijn dit jaar begonnen met een koers van $3.700 en BTC is ruim 40% gestegen sindsdien. Daarmee presteert BTC beter dan olie, vastgoed of goud.
Maken de bulls zich klaar voor een nieuwe opmars richting $6.000 en verder? Het algehele sentiment op Cryptotwitter is “bullish” te noemen. Een correctie ligt altijd op de loer.

Cryptotwitter: stijgt bitcoin (BTC) door?

Wat zeggen de diverse analisten op de socials?

Crypto Rand (200.000 Twittervolgers) ziet een “bullish pennant” zich vormen: wat erop duidt dat BTC een nieuwe stijging gaat doormaken.

Big Chonis ziet ook de nodige indicatoren op “groen” staan.

The Crypto Dog ziet het volume stijgen en BTC uitbreken.

Golden cross

Op Reddit deelt Crypto Nerd de volgende grafiek, met een verwijzing naar de “golden cross”, waarbij de korte termijn “moving average” naar boven kruist met de gemiddelde moving average”.

Het is de eerste keer sinds 2015 dat zich dit “bullish” patroon vorm, doorgaans een teken dat een koers naar boven kán uitbreken.

Een dergelijk patroon is géén garantie, want in 2015 was er enkele weken daarna sprake van een “death cross” (MA korte termijn ónder het gemiddelde MA).

Crypto Michaël doet een voorspelling voor de langere termijn. Het maakt weinig verschil of je BTC inkoop op $3.000 of $5.000, op de langere termijn gaat BTC tóch wel stijgen, verwacht hij.

Altcoins

Met uitzondering van XRP en BNB staat de top 10 in het groen en profiteert men van de opmars van BTC. Uitschieters zijn Cardano en Tezos, die beiden respectievelijk 8% stijgen.

Daarnaast zijn er enkele kleinere altcoins die ook goede zaken doen zoals stablecoin DigixDAO en ICON.

DigixDAO $33.53 +31.59%
Hydro $0.00177 +15.40%
Icon $0.428 +12.14%
Aragon $0.635 +11.36%
FunFair $0.00593 +10.73%

Nieuwsoverzicht maandag 22 april

Bekijk de update van Prem!

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Beleggers nemen $83 miljoen aan bitcoin (BTC) op bij BitMEX

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) analyse: handelsvolume droogt op door BitMEX-onderzoek

Martijn

Bitcoin (BTC) bij $10.600, Nick Szabo breekt lans voor Monero (XMR)

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder