Bitcoin update: Prijs rond $5.300, transacties per block op all-time-high

Crypto nieuws – De koers van Bitcoin (BTC) is op moment van schrijven $5.293,82. Dat is bijna 3% hoger dan gisteren. Altcoins reageren wisselend op de stijgende lijn van BTC. Maar het merendeel toont in ieder geval in Amerikaanse dollars groene cijfers. Tegenover bitcoin komen lang niet alle alts er goed vanaf.

Bitcoin update

Stef van Altcoinbase is er niet gerust op dat we zomaar door blijven stijgen. Hij ziet belangrijke punten waar bitcoin voorlopig boven moet blijven om echt de champagne te kunnen ontkurken.

Het beeld voor bitcoin vind ik nog positief. Het niveau $5.100 is een belangrijk steunpunt. Wel zien we dat het volume terugloopt en dat ethereum last heeft van een “rising wedge”, wat een “bearish” patroon is.

Een gezonde correctie is ook niet verkeerd voor bitcoin. Hoe harder de stijging, hoe harder de val. In dat geval moet $4.800 echt standhouden, anders daalt de koers naar $4.600.

Stef van Altcoinbase

Cryptotwitter

Op cryptotwitter zijn de meningen (altijd) verdeeld, maar over een ding kunnen we het eens zijn. De transacties van bitcoin per block zitten op een all-time-high. Of de prijs gaat volgen kunnen we slechts raden, maar het toont aan dat het netwerk veel wordt gebruikt.

Crypto Michaël heeft zijn technische analyse ook even op een rijtje gezet. Er is ruimte om verder naar boven door te stoten. De analist hoopt stiekem op een ‘alt season’.

Josh Rager ziet bitcoin constant higher-lows maken, maar verwacht stiekem nog een (kleine) terugval.

Altseason?

Komt er een altseason aan? De top 10 altcoins laat een wisselend beeld zien. In Satoshi’s hebben de altcoins het moeilijk de afgelopen tijd. Iemand die gewoon naar euro’s of dollars kijkt zal echter best tevreden zijn: de koers herstelt zich redelijk als je focust op fiat geld.

Meer crypto nieuws

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!