bitcoin lightning network amazon moon
Nieuws » Bitcoin als betaalmiddel bij Amazon via Lightning Network

Bitcoin als betaalmiddel bij Amazon via Lightning Network

Het Lightning Network van bitcoin (BTC) gebruiken om betalingen te doen bij het grootste e-commerce platform van Amerika? Dat kan! Met de cryptocurrency betalingsprocessor Moon kun je jouw lightning wallet gebruiken om dingen bij Amazon te bestellen.

Met behulp van een broswer plug-in is het mogelijk om met bitcoin betalingen te doen bij Amazon. Met je lightning wallet kun je met BTC betalen. Tegenover Coindesk laat Moon weten hun app op dit moment bij Google ligt. Zodra zij goedkeuring geven kunnen we aan slag.

De CEO van Moon, Ken Kruger, omschrijft tegenover Coindesk hoe dit in zijn werk gaat: De browser plug-in laat je een QR-code zien. Je kunt ook de juiste betalingsgegevens kopiëren en plakken als je geen code kunt scannen. Daarna kun je betalen.

Kruger wil niet vertellen hoe de betalingen precies werken, maar Amazon krijgt nooit de bitcoin te zien. Het giga bedrijf ontvangt gewoon de gewenste fiatvaluta’s. In de loop van 2020 wil Kruger zijn plug-in laten werken op de meeste websites.

hoe werkt moon bij amazon
Hoe de bitcoin betalingen van Moon eruit moeten gaan zien. Afbeelding via Moon en Coindesk

In de niet zo verre toekomst kun je dus bij veel meer webshops met bitcoin betalen, zelfs als ze dat zelf niet ondersteunen. Kruger benadrukt dat Moon nog lang niet klaar is met bouwen: ”Er zijn tal van mogelijkheden om te helpen met het oplossen van bijvoorbeeld bruikbaarheidsproblemen.”

De CEO van Moon wil daar graag zijn steentje aan bijdragen: ”We gaan samenwerken met andere mensen in de lightning community om te kijken wat zij aan het doen zijn. We willen helpen waar dat kan.”

Het Lightning Network is een van de schaalbaarheidsoplossingen die bovenop bitcoin is gebouwd. Recentelijk sprak Jack, de CEO van Twitter en Cash App, zich uit voor de implementatie van lightning.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Twitter straks een manier implementeert om elkaar kleine bedragen te sturen wanneer je een tweetje leuk vindt.

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Bitcoin en Microsoft is een gouden combinatie, aldus columnist Raoul Esseboom

Wessel Simons

Tether kocht kleine hoeveelheid bitcoin (BTC) om transactiekosten te betalen

Wessel Simons

Misss Bitcoin over de Bitcoin ETF, een mogelijke recessie en prijs van BTC

Robin Heester
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.