bitcoin futures wall street cme
Nieuws » Stapt Wall Street in? CME ziet handel bitcoin futures significant groeien

Stapt Wall Street in? CME ziet handel bitcoin futures significant groeien

De Chicago Mercantile Exchange (CME) is uitgegroeid tot marktleider van verhandelde bitcoin futures. Dat blijkt uit nieuwe data van Messari.io. Op donderdag 4 april werd er voor $563 miljoen in bitcoin futures gehandeld op de derivatenbeurs. Het totale volume van die dag in bitcoin futures was $685 miljoen. Een teken dat Wall Street, waar veel klanten van CME zitten, langzaam de bitcoinhandel ontdekt.

Groei in bitcoin futures

Onlangs meldde concurrent CBOE dat het geen nieuwe futures meer noteert. Dat meldde de derivatenbeurs uit Chicago media maart in een officiële mededeling. Het laatste, lopende termijncontract loopt in juni af.

Met een future of termijncontract wordt gespeculeerd op de toekomstige prijs van bitcoin. In tegenstelling tot bijvoorbeeld nieuwkomer Bakkt houden CME en CBOE geen ‘fysieke’ bitcoin in custodian als onderpand. Het gaat om ‘papieren’ contracten.

Dat CBOE de markt de rug toekeert, is goed nieuws voor CME. Een partij als CME is ook positief nieuws voor de cryptomarkt. De futureshandel zorgt voor liquiditeit in de markt. Ook geeft een gevestigde naam legitimiteit aan de markt.

Op donderdag 4 april wist circa $563 miljoen dollar aan futures te verhandelen, ruim 22.000 contracten.

bron: CME

Elk contact is (doorgaans) goed voor vijf bitcoin. Bij een prijs van ca. $5.000 van bitcoin en het aantal van 22.542 contracten, wordt de $500 miljoen overschreden.

  bitcoin meester  

Bitcoin markt

Marktanalist Mati Greenspan van broker eToro, zegt het volgende erover:

Even though Wall Street’s contracts are only paper, and not settled in bitcoin, they are still a significant part of this market now.

Kleinere futures

CME gaat in mei dit jaar zogenaamde “mini-contracten” lanceren, aldus See It Market. De contractomvang is een tiende van de normale omvang. Dat geeft de beurs het voordeel dat ze meerdere kleinere contracten kunnen bundelen. Deze contracten worden verhandeld aan de S&P 500, NASDAQ 100, Russell 2000 en de Dow Jones Index.

CME verwacht dat er meer financiële producten op de markt komen voor BTC, ook in het afdekken van risico’s en koersvolatiliteit.

Bron: Crypto Slate

crypto kopen 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Podcast Bitcoin Journaal #9: Bitcoin Segwit, FATF, Noord-Korea & hacks

Redactie

Bitcoin (BTC) Rich List: Meer adressen ter waarde van $100.000 dan ooit

Robin Heester

Bitcoin oplichtingszaak van $800.000: Russische ijshockeyer opgepakt

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder