Stapt Wall Street in? CME ziet handel bitcoin futures significant groeien

De Chicago Mercantile Exchange (CME) is uitgegroeid tot marktleider van verhandelde bitcoin futures. Dat blijkt uit nieuwe data van Messari.io. Op donderdag 4 april werd er voor $563 miljoen in bitcoin futures gehandeld op de derivatenbeurs. Het totale volume van die dag in bitcoin futures was $685 miljoen. Een teken dat Wall Street, waar veel klanten van CME zitten, langzaam de bitcoinhandel ontdekt.

Groei in bitcoin futures

Onlangs meldde concurrent CBOE dat het geen nieuwe futures meer noteert. Dat meldde de derivatenbeurs uit Chicago media maart in een officiële mededeling. Het laatste, lopende termijncontract loopt in juni af.

Met een future of termijncontract wordt gespeculeerd op de toekomstige prijs van bitcoin. In tegenstelling tot bijvoorbeeld nieuwkomer Bakkt houden CME en CBOE geen ‘fysieke’ bitcoin in custodian als onderpand. Het gaat om ‘papieren’ contracten.

Dat CBOE de markt de rug toekeert, is goed nieuws voor CME. Een partij als CME is ook positief nieuws voor de cryptomarkt. De futureshandel zorgt voor liquiditeit in de markt. Ook geeft een gevestigde naam legitimiteit aan de markt.

Op donderdag 4 april wist circa $563 miljoen dollar aan futures te verhandelen, ruim 22.000 contracten.

bron: CME

Elk contact is (doorgaans) goed voor vijf bitcoin. Bij een prijs van ca. $5.000 van bitcoin en het aantal van 22.542 contracten, wordt de $500 miljoen overschreden.

Bitcoin markt

Marktanalist Mati Greenspan van broker eToro, zegt het volgende erover:

Even though Wall Street’s contracts are only paper, and not settled in bitcoin, they are still a significant part of this market now.

Kleinere futures

CME gaat in mei dit jaar zogenaamde “mini-contracten” lanceren, aldus See It Market. De contractomvang is een tiende van de normale omvang. Dat geeft de beurs het voordeel dat ze meerdere kleinere contracten kunnen bundelen. Deze contracten worden verhandeld aan de S&P 500, NASDAQ 100, Russell 2000 en de Dow Jones Index.

CME verwacht dat er meer financiële producten op de markt komen voor BTC, ook in het afdekken van risico’s en koersvolatiliteit.

Bron: Crypto Slate

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!