Cryptobeurs QuadrigaCX officieel failliet

Cryptobeurs QuadrigaCX officieel failliet verklaard

De Canadese cryptobeurs QuadrigaCX is officieel failliet verklaard. Dat meldt het lokale medium CBC. De beurs verloor toegang tot de cryptocurrency van klanten onder treurige omstandigheden. Mede-oprichter Gerald Cotten zou zijn overleden en hij was de enige met toegang tot alle cryptovaluta.

Officieel failliet

De grootste cryptobeurs van Canada is in ramp tempo helemaal ingestort. Na het overlijden van hun oprichter is het razendsnel bergafwaarts gegaan met de exchange. Gisteren werd in de rechtszaal duidelijk gemaakt dat het over en uit is met QuadrigaCX.

Toezichthouder en adviseurs rondom deze zaak is accountantskantoor Ernst & Young (EY). Zij lieten eerder deze maand weten geen andere uitweg te zien dan faillissement voor het bedrijf. In de rechtszaal kwam ook naar voren dat EY nu meer rechten krijgt om de zaak verder te onderzoeken.

In maart zijn de advocaten van QuadrigaCX een commissie gestart om de betrokken crypto handelaren zo goed mogelijk te helpen. Zij willen alle slachtoffers van hulp voorzien.

Onderzoek

Zo mag het accountantskantoor nu graven in de financiën van de weduwe (Jennifer Robertson) van de overleden baas van QuadrigaCX. Robertson is voorlopig verboden om haar bezittingen te verkopen of te versturen.

Rondom de exchange hangt sinds het overlijden van Cotten een raar sfeertje. Zo gingen er geruchten over miljoenen die zouden zijn weggesluisd voor de dood van Cotten. Bij Ernst & Young kunnen ze nu ook daar in gaan duiken. De exchange is failliet, maar het verhaal is voorlopig nog niet voorbij.

bitcoin meester

Not your keys, not your bitcoin

Dit treurige verhaal is weer een voorbeeld van het belang van je cryptomunten in eigen beheer nemen. Of het nou een hack is of een sterfgeval, je bent bij een andere partij altijd afhankelijk van wat andere aan het doen zijn met jouw cryptomunten. Het mooie aan bitcoin en andere cryptovaluta is juist dat je zelf je geld kunt beheren zonder tussenkomst van beide partijen.

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!