G20 bitcoin crypto regels wetten
Nieuws » G20 werkt aan regels voor crypto: Anti-terrorisme en witwassen

G20 werkt aan regels voor crypto: Anti-terrorisme en witwassen

Landen van de G20 gaan in Japan om de tafel om te praten over internationale regels rondom bitcoin en andere cryptovaluta. In Nederland hebben we de ‘‘Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme‘ ofwel de Wwft. De G20 wil iets wat hier op lijkt internationaal in gaan voeren. Dat meldt de lokale nieuwwebsite Kyodo.

Nog geen details

Hoe de regels precies moeten worden ingevuld is nog niet bekend. Bij de G20-meeting schuiven onder andere bankier en ministers van financiën aan. Nederland is geen onderdeel van de G20. Dus er zit waarschijnlijk geen medelander aan tafel. Het is wel duidelijk dat de machtigste landen der aarde liever vandaag dan morgen bepaalde regels in gaan voeren.

Echter is het ook de vraag wie en hoe ze deze regels gaan handhaven. Het wordt voor de wereldleiders een hels karwei om dit voor elkaar te krijgen.

Terrorisme en witwassen

De onderhandelingen moeten uitmonden in regelgeving omtrent het financieren van terrorisme en witwassen met cryptomunten. Volgens Kyodo wordt er verwacht dat er na deze ontmoetingen duidelijke plannen gepresenteerd kunnen worden.

G20

De landen van de G20 (en de rest van de wereld) zijn al langer bezig met duidelijke richtlijnen voor bitcoin en andere cryptovaluta. Eind 2018 waren er bijvoorbeeld al gesprekken in Buenos Aires. De wereldleiders focussen zich dus met name op regulering omtrent witwassen en terrorisme, maar de vraag is hoe sterk de cryptocurrency markt zich laat reguleren. Een decentraler netwerk dan bitcoin heeft nog nooit bestaan, het is de vraag hoe de huidige (centrale) wereldmachten hier op toe kunnen zien.

 

crypto kopen 

Meer crypto nieuws

Foto: Flickr

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

DNB: ‘Cryptobedrijven buiten EU lopen tegen verbod aan’

Wessel Simons

’15 landen ontwikkelen software om Bitcoin en crypto transacties te volgen’

Robin Heester

Financiële waakhond Verenigd Koninkrijk: ‘Bitcoin en ethereum hebben geen regulering nodig’

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder