bulls bitcoin BTC update koers prijs analyse
Nieuwsberichten » Bitcoin » John van Meer en bitcoin (BTC) koers: “Bulls moeten $5.490 doorbreken”

John van Meer en bitcoin (BTC) koers: “Bulls moeten $5.490 doorbreken”

Bitcoin update door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Malta is hét crypto-eiland. Dat is er alleen niet aan af te zien op het eiland zelf. Ik zag geen crypto billboards, geen stickers met “bitcoin accepted here” of wat dan ook. Vooralsnog lijkt het gewoon een eiland te zijn waar cryptobedrijven zich vestigen voor de soepele reguleringen ten opzichte van crypto. Maar wat is er gebeurd met de bitcoin (BTC) prijs in mijn afwezigheid? En wat staat er te gebeuren? Lees snel verder!

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Vorige week schreef ik dat er een ascending triangle was op de 4 uur koersgrafiek en dat ik verwachtte dat die naar boven zou uitbreken. Dat gebeurde ook, alleen werd het met veel weerstand meteen naar beneden gedrukt.

Op de wekelijkse koers zien we nu dat er vorige week een potentiële evening star doji candlestick heeft gevormd die bearish kan zijn. In combinatie met het aflopende volume en een afgevlakte RSI kan het zijn dat we voor nu een toppunt in de koersprijs hebben gezien.

Dat betekent dat de prijs een (verdere) pull back moet maken voordat het kan gaan stijgen.

Figuur 1: er is een evening star doji candlestick te zien die bearish is.

  bitcoin meester  

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek blijven we higher lows maken en is de trend nog stijgend binnen een evenwicht patroon tussen $5.490 en $4.937. (figuur 1)

Er lijkt nog wat ruimte te zijn om te stijgen deze week nu de RSI ook weer is afgekoeld naar ongeveer 70. $5.350 en $5.490 zijn belangrijke weerstanden waar doorheen moet worden gebroken om bullish te blijven.

Figuur 2: de dagelijkse trend is nog omhoog en blijft higher lows maken.

Concluderend

De prijs is licht gedaald na het toppunt waar het een bearish candlestick laat zien. Op de dagelijkse grafiek zullen de bulls zich moeten bewijzen en higher lows blijven maken en door de weerstand van $5.490 moeten breken om bullish te blijven in de komende dagen.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuw!

Meer columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

FacebookDe Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars.

Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden.

Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptovaluta is zéér risicovol en geschiedt op eigen risico.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Podcast Bitcoin Journaal #9: Bitcoin Segwit, FATF, Noord-Korea & hacks

Redactie

Bitcoin (BTC) Rich List: Meer adressen ter waarde van $100.000 dan ooit

Robin Heester

Bitcoin oplichtingszaak van $800.000: Russische ijshockeyer opgepakt

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder