John van Meer: “Bullish” patronen voor koers bitcoin (BTC)

Bitcoin update door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De column is vandaag een dag vroeger dan jullie van me gewend zijn. Ik vertrek straks namelijk lekker op een korte vakantie naar het crypto eiland Malta! Wat zal er in mijn afwezigheid gebeuren met de prijs van bitcoin (BTC)? Lees snel verder!

Bitcoin (BTC) koers wekelijkse grafiek

Na vorige week veel euforie en prijsactie begint deze week vrij langzaam. De bulls hielden goed stand bij de $4800. Verder zien we zien een doji candlestick ontstaan die neutraal van aard is (op dit moment). Ook het volume is een heel stuk lager dan vorige week.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit verklaart ook waarom de prijs niet veel gestegen is zoals vorige week (figuur 1). Als we naar de $6.000 willen gaan, dan moet daar nog flink wat volume bij.

Als dat er niet bij komt in de rest van de week dan kan het nog wel een week (of twee) duren voordat we naar de $6.000 gaan. Voor meer informatie over wat de prijs gaat doen, kijken we naar de dagelijkse koers.

John van Meer:

Figuur 1: volume is flink lager en de prijs stijgt nauwelijks. Verwachting is omhoog.

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek blijven we higher lows maken met redelijk wat volume. Wel lijkt $5.350 een weerstandspunt te vormen. Voor meer informatie kijken we naar de 4 uursgrafiek en is er een ascending triangle te zien (figuur 2).

John van Meer:

Omdat we in een (vooralsnog tijdelijke) uptrend zitten is de kans groot dat die naar boven zal uitbreken en de prijs richting de volgende weerstand zal brengen van $5450 en vervolgens richting de $5600.

Het gaat zo te zien nog wel een paar dagen kosten voordat we uit de ascending triangle komen. Hopelijk gebeurt dat pas na mijn vakantie ;).

Concluderend

De prijs is niet veel gestegen en bevindt zich nu in een ascending triangle waar het uit moet breken. Vanwege de (vooralsnog tijdelijke) uptrend heeft de koers een grotere kans om naar boven uit te breken (figuur 2).

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuw!

Meer columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars.

Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden.

Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptovaluta is zéér risicovol en geschiedt op eigen risico.