bitcoin sv satoshi vision bsv delist
Nieuws » Kraken stopt met Bitcoin SV: Zorgen exchanges voor einde BSV?

Kraken stopt met Bitcoin SV: Zorgen exchanges voor einde BSV?

Cryptobeurs Kraken heeft de handel in bitcoin SV (BSV) stopgezet. Het is nog een maand mogelijk om jouw BSV van het platform af te halen en naar een andere wallet te sturen. Deze maatregel neemt de beurs naar aanleiding van een poll op Twitter.

Kraken volgt Binance en Shapeshift

De cryptobeurzen Binance en Shapeshift besloten eerder de fork van bitcoin cash niet meer te ondersteunen. De mensen achter bitcoin SV besloten zich van bitcoin cash af te scheiden na onenigheid over de manier waarop het project verder moest gaan.

Bitcoin cash is al niet echt populair in de meeste gelederen van de cryptospace, je kunt je voorstellen dat zoiets ook geldt voor een fork van de bitcoin fork (volg je het nog?). Een van de frontmannen van bitcoin sv is Craig Wright.

En de acties van Wright zijn de belangrijkste oorzaak voor de negatieve sfeer rondom het project. Wright beweert namelijk Satoshi Nakomoto te zijn. Satoshi is het pseudoniem van de persoon (of personen) die de bitcoin whitepaper heeft geschreven.

Dit gelooft bijna niemand, maar Wright besloot om het allemaal nog wat erger te maken: hij heeft (anonieme) twitteraars aangeklaagd die zeiden dat hij Satoshi niet is. Daarop volgde een stortvloed van kritiek en plaagstootjes op met name social media.

Lees ook: Social Sunday: Blockchain & Morty, Craig Wright vs. Hodlonaut part 2 en Elon Musk ‘koopt’ bitcoin

Valt het doek voor bitcoin sv?

Het sentiment rondom BSV is enorm slecht. Verschillende beurzen die afstand doen van een cryptomunt is nooit goed voor de koers. Maar met Craig Wright heeft de bitcoin SV community wel een troef in handen: de beste man heeft namelijk waarschijnlijk nog enorm veel ‘echte’ bitcoin.

Daarmee zou Wright in theorie nog heel lang de prijs van zijn BSV enigszins hoog kunnen houden. Maar als er totaal geen support meer is dan heeft elke munt een probleem, ook projecten met rijke mensen achter zich.

Bitcoin SV BSV koers
De koers van Bitcoin SV

 

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Gigantische oplichting PLUS Token van $3 miljard ontrafeld, gestolen Bitcoin en Ethereum worden van beurzen geweerd

Arnold Hubach

Puinhoop bij Bitcoin SV, blockchain splitst in drieën door block van 210 MB

Arnold Hubach

Bitcoin miners verdienen per dag (!) meer aan transactiekosten dan die van BCH en BSV in een heel jaar

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder