mt gox
Nieuws » Schuldeisers Mt. Gox ontvangen voorstel voor verloren bitcoin

Schuldeisers Mt. Gox ontvangen voorstel voor verloren bitcoin

Alle schuldeisers van Mt. Gox hebben een bericht gekregen met daarin de compensatie waar ze recht op hebben. Nobuaki Kobayashi, bewindvoerder van de beruchte cryptobeurs, liet dat afgelopen woensdag weten. Kobayashi is verantwoordelijk voor de verdere afhandeling van deze grote zaak. Zo lijkt de zaak langzaam maar zeker tot een einde te komen.

Gehackt

Mt. Gox was in 2014 de enige echt grote cryptobeurs. Door een hack ging de beurs failliet. Er werden toen honderd duizenden bitcoins gestolen. Gedupeerden zijn sinds dat moment bezig een deel van hun bitcoins terug te krijgen. En dat lijkt nu te lukken, misschien zelfs wel met wat winst in dollars.

Emails van Mt. Gox

Iedereen die een aanvraag heeft gedaan bij Mt. Gox heeft een email gekregen met daarin de uitleg waar zij recht op hebben. Bij de terugbetalingen zijn miljarden dollars gemoeid. Kobayashi laat weten dat het nog niet bekend is hoe en wanneer de betalingen gaan plaatsvinden.

Veel schuldeisers

Volgens Cointelegraph gaat het in deze zaak om bijna 24.000 schuldeisers. De bewindvoerder zegt dat hij de meeste bitcoins heeft omgezet naar fiat geld. Hij begon daarmee in maar 2018 en vervolgens heeft hij dat stapsgewijs gedurende vier maanden de cryptomunten verkocht.

Eerste van vele hacks

Mt. Gox was de eerste echt grote hack in de cryptospace. Het is ook nog steeds de grootste qua waarde in bitcoin en euro’s. Maar het was zeker niet de laatste. Dit jaar was bijvoorbeeld de Nieuw-Zeelandse beurs Cryptopia slachtoffer van een hack. En eerder deze week was Bithumb ook bijna aan de beurt. Zij verdenken een insider van een hackpoging.

Cryptobeurzen zijn leuk om op te handelen, maar het is niet aan te raden grote hoeveelheden op welke beurs dan ook te laten staan. Je kunt je coins beter in eigen beheer hebben.

Meer crypto nieuws

crypto kopen 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Cryptopia hack was inside job’, tijdens de hack werd voor miljoen aan bitcoin en crypto gestolen

Marvin Kroon

Hackers hadden maanden toegang tot DASH-tegoeden in MyDashWallet

Wessel Simons

Oprichter cryptobeurs loog over locatie 6.000 Bitcoin, hij mag nu 14 maanden brommen

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder